torstai 30. syyskuuta 2010

Mustikkaskonssit

On vähän huolestuttavaa, että olen jo ennen lokakuuta käyttänyt melkein kaikki mustikkavarastoni pakastimesta. Talvella pitänee tyytyä kaupan pusseihin, sillä minkäs sille mahtaa, kun inspiraatio iskee keskellä päivää. Skonsseja on hyvä tehdä lyhyelläkin varoitusajalla, koska valmistaminen ei vie juurikaan aikaa ja aineet löytyvät yleensä kaapista valmiina.

Mustikkaskonssit (8 kpl)

  1-2 dl mustikoita
  4,8 dl + 1 rkl vehnäjauhoja
  1 tl leivinjauhetta
  ripaus suolaa
  2 rkl sokeria
  1 tl vaniljasokeria
  85 g voita
  2,4 dl maitoa (+ tilkka voiteluun)


Lämmitä uuni 220 asteeseen. Sekoita jäisiin mustikoihin 1 rkl vehnäjauhoja ja laita takaisin pakastimeen odottamaan.
Sekoita 4,8 dl (eli 2 kuppia) jauhoja leivinjauheen, suolan, sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Ota voi jääkaapista ja leikkaa se kuutioiksi jauhojen sekaan. Nypi muruseokseksi. Kaada kylmä maito sekaan ja sekoita vain niin, että ainekset juuri ja juuri yhdistyvät. Kaada joukkoon mustikat ja vaivaa nopeasti taikinapalloksi. Jauhota leivonta-alusta kevyesti ja kauli taikina n. 20-senttiseksi kiekoksi. Leikkaa taikina kahdeksaan sektoriin ja voitele vielä maidolla. Paista palaset pari senttiä irti toisistaan uunissa n. 15 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Voit korvata puolet maidosta kermalla, sillä perinteisesti skonsseissa käytetään kermaa. Maito vain sattuu olemaan niin kätevästi aina jääkaapissa ja toimittaa tässä virkansa niin hyvin.
-Lisää jauhoja tarvittaessa vaivausvaiheessa mikäli on tarvis. Mieluummin liian vähän kuin liian paljon, näin skonsseista tulee ilmavia.2 kommenttia :

Anni kirjoitti...

Näitä täytyy testata!

Marjis kirjoitti...

Aivan ihanalta vaikuttaa pitää testata ehdottomasti.