tiistai 21. syyskuuta 2010

Kaneli-kauraruudut

Ostin ensimmäistä kertaa ruotsalaisen Hembakat-leivontalehden, ja kuutisen euroa menivät kyllä oikeaan osoitteeseen. Lehti oli täynnä vain leipomiseen liittyviä ohjeita ja tuote-esittelyjä, vihdoinkin! En joutunut turhaan hyppäämään viinisuositusten ja gourmet-ruokaohjeiden yli, kuten joudun ruokalehtiä ostaessani. Aion kokeilla moniakin ohjeita syksyn numerosta, mutta ensimmäiseksi tein kanelipullien makuisia kauraleivoksia, jotka valmistuivat kätevästi uuninpellillä.

Kaneli-kauraruudut (n. 24 kpl)

    Taikina:
    100 g margariinia/voita
    3 dl sokeria
    3 dl maitoa (soijamaitokin kävi hyvin)
    1 muna
    7 dl vehnäjauhoja
    4 tl leivinjauhetta
    4 tl vaniljasokeria

    Murupäällinen:
    200 g margariinia/voita
    2 dl sokeria
    3 dl kaurahiutaleita
    4 tl kanelia


Valmista ensin taikina ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Vaahdota pehmennyt voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää jauhoseos munan ja maidon kanssa vaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja sivele leivinpaperilla päällystetyn, korkeareunaisen uuninpellin (n.30 cm x 40 cm) päälle. Valmista muruseos sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja ripottele seos taikinan päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 15-20 minuutin ajan. Leikkaa jäähtyneenä sopiviksi paloiksi.

Vinkkejä:
-Kuten aina leipoessa, voi kannattaa ottaa aikaisin huoneenlämpöön. Myöskään maidon ja munan ei kannata olla ihan jääkaappikylmää, koska voivaahto paakkuuntuu rumasti kylmästä maidosta.

2 kommenttia :

kitinen kirjoitti...

Googlen kautta tänne eksyin tomaatti-mozzarellapiirakoita etsiessäni ja, kun olen nyt pari päivää täällä käynyt selailemassa niin pakko kai se on lukijaksi jäädä, jotta löydän tänne toistekin! :) Tosi kiva blogi!

Noora kirjoitti...

Ooh, näyttää ihanille! :)