tiistai 5. lokakuuta 2010

Maapähkinäkinuskilla peitetty banaani-suklaakakku

Tasaisin väliajoin tekee mieli jotakin liioittelevan makeaa ja ihanaa, enkä saanut silmiäni irti Herkulliset täytekakut -kirjan ohjeesta, jossa käytetään suklaata, banaania, suolapähkinöitä ja itse keitettyä kinuskia. Saattaa kuulostaa sekametelisopalta, mutta maut sulautuvat ihanasti toisiinsa.

Maapähkinäkinuskilla peitetty banaani-suklaakakku

    Kakku:
    3 munaa
    2 dl sokeria
    75 g voita/margariinia
    1 1/2 dl maitoa
    4 1/2 dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    2 kypsää banaania
    100 g tummaa suklaata

    Kinuskipäällinen:
    1 1/2 dl suolapähkinöitä
    75 g voita/margariinia
    1/2 dl sokeria
    3/4 dl vaaleaa siirappia
    3/4 dl kuohukermaa


Vuoraa leivinpaperilla 24-senttinen irtopohjavuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää voisula munavaahtoon maidon kanssa vuorotellen. Sekoita jauhojen kanssa leivinjauhe ja lisää varovaisesti käännellen taikinaan. Muussaa banaanit haarukalla erillisessä kulhossa ja lisää banaanin sekaan puolet taikinasta. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa ja lisää (hieman jäähtyneenä) jäljelle jäävään taikinaan. Kaada ensin banaanitaikina vuokaan ja päälle suklaataikina, vedä pari vetoa melkein pohjaa möyten niin, että taikinat sekoittuvat hieman toisiinsa. Paista alimmalla tasolla 40-45 minuuttia, kypsä kakku on kohonnut päältä ja halkeillut hieman. Kumoa kypsynyt ja vähän aikaa jäähtynyt kakku ritilälle ja anna jäähtyä.
Valmista kinuski mittaamalla paksupohjaiseen kattilaan voi, sokeri, siirappi ja kerma. Sekoittele ja anna kiehahtaa, laske levyä keskilämmölle. Anna poreilla välillä sekoittaen n. 10 minuutin ajan tai kunnes seos on muuttunut kullanruskeaksi ja alkaa saota. Lisää maapähkinät joukkoon, ota levyltä. Levitä kinuski täysin jäähtyneen kakun päälle, nauti kylmänä.

Vinkkejä:
-Tämä on helppo perusohje, jossa voit mennä metsään ainoastaan ainesten lämpötilojen kanssa. Ota siis munat ja maito huoneenlämpöön ajoissa ja anna sulatettavien voin ja suklaan jäähtyä n. kädenlämpöisiksi ennen taikinaan lisäämistä. Näin taikina ei paakkuunnu tai juoksetu ikävästi.
-Kakkupohjan voi valmistaa jo paria päivää ennen tarjoamista, maku vain paranee. Kinuskikuorrutus kannattaa kuitenkin tehdä samana päivänä, muutamaa tuntia ennen.





2 kommenttia :

Noora kirjoitti...

Jestas sentään mitä herkkua! Juuri söin ja heti tuli uusi nälkä tämän ohjeen myötä :D

anskusiili kirjoitti...

Tämä kyllä tappaisi pahimmankin makeannälän. : D