Juustokakku ilman liivatetta
- Pohja:
125 g Digestivejä
75 g voita/margariinia
Täyte:
300 g Philadelphiaa
1 rkl sitruunan mehua
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
250 ml kuohukermaa
Päälle:
1/2 litraa tuoreita mansikoita / muita tuoreita marjoja
Murskaa keksit, sulata voi, sekoita keskenään. Painele 20-25-senttisen vuoan pohjalle, laita kylmään odottamaan.
Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään tuorejuusto, sokerit ja sitruunan mehu. Kääntele kermavaahto tuorejuustoseokseen tarkasti mutta varovaisesti. Kun seos on tasaista, kaada se vuokaan. Anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli, koristele ennen tarjoamista tuoreilla marjoilla.
Vinkkejä:
-Suosittelen tuplaamaan määrän heti alkuunsa, jos syöjiä on enemmän kuin pari. Meillä kakku loppu todella nopeasti!
34 kommenttia :
Tämä versio kuuluu meidän perheen poikien ykkösuosikkiin ;) Jo vuosia sitten sain ohjeen naapuriltä ja pysynyt suosikkina. Täyte on tosiaan kermaisen pehmeää.
Mietin, että olisikohan siulla jotain hajua mistä voisi löytää vastaavanlaisen juustokakun(ilman liivatetta),mutta suklaisena versiona? Tai kuinka tätä samaista ohjetta voisi lähteä soveltamaan suklaiseksi? Olen koettanut googlettamalla löytää, mutta ei ole löytynyt..
Jenina: Tätä voi kyllä hyvin soveltaa niin, että sulatat (pienehkön) suklaalevyn suklaata ja sekoitat sen sitten tuorejuuston kanssa yhteen. Olen netissä törmännyt vastaaviin ohjeisiin, joten toimii varmasti! : )
MOI! Kokeilu googlettaa after eight juustokakku- siinä herkullinen kakku ilman liivatetta ja toimii valkosuklaalla ja seuraavaksi ajattelin testata pätkispaloilla
Olen koittanut etsiä "sitä" tiettyä makua jota maistoin pikku poikana juustokakussa, löysin sitten tämän ohjeen ja ei voi muuta sanoa kuin KIITOS!
Anonyymi: Kiva kuulla, yleensä yksinkertainen on paras! : )
Ihana tuo kuva, tulee ihan mieleen Pekka Töpöhäntä elokuvassa kun on ostettu iso mansikkakerma kakku minkä Monni syö ja sotkee ympäri keittiötä! Mutta tosiaan tuollainen kaakkelssi jääkaapissa, tosin soseutin sekaan pakastemansikoita :)
no niin... juustokakku laitettu jääkaappiin... toivottavasti kovettuu siellä. laitoin vain enemmän tomusokeria, sillä minun makuun kerma-tuorejuusto seos kaipasi sitä :)
Anonyymi: Toivottavasti hyytyi, kyllä tönkön tuorejuuston ja kermavaahdon pitäisi ajaa asia. : ) Itse tykkään vähän happamasta juustokakun mausta, mutta ehdottomasti sokeria voi oman maun mukaan lisätä.
Tein tätä kissanristiäisiin, oli todella hyvää ja vieraatkin tykkäsivät. Ainoa vaan että oli myös todella tuhtia eikä tätä pysty syömään ihan hirveästi kerralla - toisaalta se voi olla myös hyvä juttu ;)
Nataliina: Jei, kiva kuulla! Olen samaa mieltä, kyllä tuossa on rasvaa sen verran että pienikin pala täyttää. : )
Heips, mukava oli löytää tällainen liivatteeton ohje! Ja vinkkinä, Philadelphiaa löytyy Marabou-maullakin! Laitoin Maraboun makuista ja maustamatonta. Kakkua tehdessä jo oli maisteltava, hyvältä maistuu! ;)
Anonyymi: Heippa, kiva jos sullekin ohje on mieleen! Ja näinkin telkkarimainoksen tuosta Marabou-Philadelphiasta, aika kätevää.
Ensin, kiitos reseptista, olen tehnyt tata monen monta kertaa ja 3 teinitytartani tykkaavat todella tasta kakusta eniten, lusikoivat suoraan vuoasta!!!! Nyt laitoin joukkoon sitruunarahkapurkin, katsotaan mita tulee....mutta taaa on hyva resepti! The best for us! Thanks!
Vähän innostuin ja pistin tästä just vähän suklaisemman version jähmettymään jääkaappiin. Tuorejuustoon sekoitin noin 100g taloussuklaata ja pohjan tein dominokekseistä. Ainakin täyte itsessään oli tosi herkullista (pitihän se kulho nyt tyhjentää huolellisesti, ettei mitään mene hukkaan..), tosi mukavan sellanen kipakka maku eikä yhtään liian makeaa.
Tää on todella hyvä resepti ja taisipa päästä kaikenlaisten juustokakkujen vakiolähtökohdaksi tästä eteenpäin!
kirsi&sini: Tosi kiva kuulla, itsekin olen kokenut tämän todella helpoksi ja toimivaksi reseptiksi. Hienoa että olette uskaltaneet varioida ohjetta! :)
Huomasithan katsoa ettei kyseisessä tuorejuustossa ollut liivatetta? Suurin osa tuorejuustoista sisältää liivatetta. Pienenä vinkkinä =)
nim.merk. Liivatteeton
Anonyymi: En itse asiassa ole koskaan ajatellutkaan, että tuorejuustossakin on liivatetta, kiitos tiedosta! : ) Tarkistin kuitenkin tilanteen Philadelphian osalta, ja siinä on johanneksenleipäpuuta ja karrageenia. Ei siis liivatetta!
Mun pitäisi olla melkeen vihainen sinulle! Tämä ohje on niin hyvä, että sitä on pakko tehdä ainakin pari kertaa kuussa :D Että kiitos vaan ohjeesta, joka aiheuttaa juustokakkuaddiktion :D
Anonyymi: Hahaa, olen mielelläni syyllinen niinkin ihanaan asiaan kuin juustokakkuaddiktioon! : D Itse en ole tehnyt tätä hetkeen, kiitos muistutuksesta...
Nimimerkille Liivatteeton: Itseasiassa aika isossa osassa tuorejuustoja ei ole käytetty liivatetta. Isommista merkeistä oikeastaan vain Bonjourissa sitä on, sen sijaan esimerkiksi Valio Violan, Philadelphian, Arla Apetinan, Pirkan tai Rainbown tuorejuustot ovat liivatevapaat. Se, että miksi ihmeessä Bonjour sitä käyttää, on täysi mysteeri!:D Mutta kyllä sitä liivatetta löytyy yleisesti aika monista tuotteista, mihin sitä ei ensimmäisena ehkä osaisi kuvitellakkaan.
T: Toinen liivatteeton
Sini: Kiitos tiedosta, itsekin huomasin asiaa enemmän tutkiessani että liivatetta ei löytynyt melkein mistään. Onneksi, sillä on olemassa paljon parempiakin hyydyttämisaineita. : )
Onpa hyvän kuuloinen ohje. Täytyykö olla nimenomaan tomusokeria vai kävisikö tavallinen sokeri? Mietin mahdanko täältä ulkomailta löytää tomusokeria.....
Anonyymi: Varmaankin voi korvata, mutta luulisin että alkuperäisessä ohjeessa jostakin syystä käytetään juuri tomusokeria. Tekee varmaan keveämmän rakenteen. : )
Täällä on niin paljon kehuja että pakko kokeilla tätä ohjetta :) jäi vaan arvoitukseksi että mitä tuo "kerman kääntely" tarkoittaa?
Anonyymi: Suositteluni kyllä! Ja kääntely tarkoittaa sitä, ettei vatkata vaan varovaisesti lastan avulla nostellaan massaa niin, että tuorejuusto ja kermavaahto sekoittuvat. : ) Liialla vatkaamisella kermavaahdosta lähtee kuohkeus.
Hei!
Kiitti ihanasta ohjeesta :)nyt tulee tyhmä kysymys,mutta miten mun kannattais tehä, jos haluan mukaan makurahkaa? Laitanko rahkan vaan muitten aineiden lisäks..
-Pia-
Pia: Heippa! : ) Ei ollut yhtään tyhmä kysymys, olen vastausta tässä hetken pohtinut.. Makurahka (esim. Valion) on paljon löysempää kuin Philadelphia-tuorejuusto, joten ainakaan Philadelphiaa en uskaltaisi korvata makurahkalla. Ehkä sitä voisi siis vain lisätä joukkoon varovaisesti ja katsoa, ettei koostumus mene liian löysäksi?
Heippa! Tosi kiva ohje, tykkään siitä ettei liivatetta ole käytetty. Miten lähtisit muokkaamaan ohjetta, jos toiveena olisi saada jouluinen juustokakku?
Anonyymi: Heippa, ja liivatteettomalle juustokakulle näyttäisi todellakin olevan kysyntää! En lähtisi ehkä tuota massaa muokkaamaan sokkona, ettei tule liian löysää. Tekisin pinnalle ehkä hillosokerista ja karpaloista jouluisen makuisen kerroksen. : )
Ihana resepti! Ensimmäisen kokeilu kerran jälkeen ollut koko perheen suosikki! Itse muokkasin ohjetta hieman, että lisäsin hieman enemmän vanilijasokeria ja tomusokeria ja muunsin makua hieman sitruunaisemmaksi ruokalusikallisella lemon curdia jolla korvasin sitruunanmehun. Hyvää tuli. Kiitos ohjeesta!
Jos laittaa tota marabou-philadelphiaa, ni kannattaako sit laittaa sitruunamehua? Ja jos tuplaa määrän, tuplaanko pohjan myös? :)
Anonyymi: Vautsi, kuulostaa hyvältä!
Jenni: Hyvä huomio, ei ehkä silloin kannata lisätä sitruunamehua! Jos teet isompaan vuokaan (siis isompaan kuin 20–25-senttiseen), kannattaa tuplata pohjan määrät, mutta muussa tapauksessa ei välttämättä kannata. : )
Tein tuosta marabou-philadelphiasta, ja tuli kyllä liiankin tuhtia! Suosittelen laittamaan joukkoon myös maustamatonta tuorejuustoa :) Täytyy kokeilla ens kerralla puolet ja puolet :)
Lähetä kommentti