perjantai 19. helmikuuta 2010

Maapähkinävoikeksit

Olen tainnut jäädä koukkuun maapähkinävoihin, ja halusin testata amerikkalaista klassikkoa, peanut butter cookieseja. Seuraavaksi vuorossa on varmasti yritys valmistaa kotitekoisia Reese's peanut butter cupseja, joita en enää valmiina löydä yhdestäkään tamperelaisesta kaupasta (saa myös viisaampana vinkata).

Maapähkinävoikeksit

    1 1/4 cups vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1/2 tl suolaa
    1/2 cup sokeria
    1/2 cup fariinisokeria
    1 tl vaniljasokeria (oikeasti vaniljauutetta)
    1/2 cup maapähkinävoita (esim. Skippy, Utekram)
    100 g margariinia
    1 muna


Ota muna huoneenlämpöön.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sulata margariini ja sekoita se maapähkinävoin ja sokereiden kanssa tasaiseksi. Lisää joukkoon muna. Yhdistä jauhot märkiin aineisiin, vaivaa käsin. Laita kylmään noin tunniksi.
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen, ota taikina jääkaapista. Muotoile taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia palloja, asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille ja litistä hieman kasaan. Paista uunissa 10-12 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Voit jakaa taikinan määrät kahtia, jolloin saat vain yhden pellillisen keksejä.
-Koristele keksit ennen paistamista painamalla haarukalla kuviot pinnalle (perinteinen tapa) tai upottamalla keskelle suklaapalat.
-HUOM! Voit tilata vaniljauutetta esimerkiksi täältä, mistään suurimmista marketeistakaan en ole kyseistä tavaraa löytänyt.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin joissakin Citymarketeissa on n. "Jenkki-hylly", josta minä olen Reese'sejä hamstrannut. Kallistahan se on, mutta silloin tällöin raaskii.
Ihana blogi, muutamaa ohjetta olen pistänyt jo kokeiluunkin :)

- Maria

Anonyymi kirjoitti...

Citymarketit ja Kolmen koon Supermarketit myy!