lauantai 11. heinäkuuta 2009

Vaahtokarkkimuffinit

Lainasin kirjastosta ihanaisen suklaakirjan, ja halusin ensimmäiseksi kokeilla näitä muffineita. Näistä tuli ihanan makuisia, juuri niin kuin odotinkin, mutta yksi asia ärsytti - ainemäärät oli merkattu aivan kummallisesti (esim. 5 rkl margariinia?!). Asia korjattu! Ohje siis kirjasta Suklaaunelmat, hieman muuteltuna.

Vaahtokarkkimuffinit

    vajaa 100 g margariinia
    5 dl jauhoja
    3 tl leivinjauhetta
    vajaa 1 dl kaakaojauhetta
    vajaa 1 dl sokeria
    100 g tummaa suklaata
    1 dl vaahtokarkkeja
    1 muna
    3 dl maitoa


Sulata margariini mikrossa ja anna jäähtyä.
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Suosittelen siivilöintiä! Lisää sokeri. Pilko suklaa ja leikkele vaahtokarkit saksilla pieniksi paloiksi. Sekoita jauhojen+sokerin joukkoon.
Lisää hieman jäähtyneeseen margariiniin maito ja kananmuna, vatkaa voimallisesti. Älä pelästy, vaikka margariini hieman pakkuuntuukin kylmästä maidosta, jauhoja lisätessä tuo ei niin haittaa.
Kaada margariiniseoksen joukkoon jauhosos, sekoita tasaiseksi.
Laita 12-koloiseen muffinivuokaan paperivuoat ja jaa taikina koloihin. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia.
Anna paistuneiden muffinien levätä vuokakoloissa n. 5 minuuttia ja poista ne sitten ritilälle jäähtymään.

Vinkkejä:
-Itse käytin vähän liikaa vaahtokarkkeja (ainemäärä on nyt muutettu sopivammaksi), joten muffineista tuli todella tarttuvia. Ne ovat sitä luultavasti pienemmälläkin vaahtokarkkimäärällä, joten muffinien irrottaminen vuoasta on hieman ärsyttävää. Tämä helpottuu huomattavasti, kun käytät puutikkua apuna.
-Puutikulla voit myös testata muffinien kypsyyden, eli jos tikkuun ei muffinin keskelle painettaessa tartu taikinaa, ovat muffinit valmiita.
-Itse ottaisin vaahtokarkkeja sivuun muutamia ja laittaisin niitä muffinien päälle juuri ennen uunin laittamista, muffineista tulisi näin nätimpiä!

3 kommenttia :

Noora kirjoitti...

Näyttääpäs herkulliselta!! Minäkin tein muffinsseja pari viikkoo sitten joihin pistin vaahtokarkkeja :) Pakko kyllä kysyä onko tossa ohjeessa virhe, jos on 3 rkl leivinjauhetta, kun eikö se oo melkein puol desiä? :o

anskusiili kirjoitti...

Voi jestas, onneksi huomasit! : D Eli,
3 tl pitäisi olla, mikä on jo sekin minun mielestä aika paljon...

Hanna-Mari / Leipomo kirjoitti...

Onpa ihanan suklaisen näköisiä muffineja, varmaan tosi hyvän makuisiakin.