tiistai 14. heinäkuuta 2009

Herkkusienipasta

Tämä taitaa nyt olla blogin toinen herkkusienipasta, mutta tämä on pelkistetympi ja perinteisempi versio, joka valmistuu hetkessä!

Herkkusienipasta

    1 sipuli
    1 valkosipulinkynsi
    öljyä paistamiseen
    400 g herkkusieniä
    2 dl ruokakermaa
    1 rkl perunajauhoja
    1 dl parmesanraastetta
    mustapippuria
    suolaa

    täysjyväpastaa
    rucolaa


Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi, puhdista sienet. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla ja lisää viipaloidut sienet. Lisää ruokakerma ja anna poreilla hetken ajan.
Sekoita perunajauhot pieneen vesitilkkaan ja ota pannu pois liedeltä. Sekoita perunajauhot herkkusienikastikkeeseen ja kuumenna vielä poreilevaksi.
Lisää parmesanraaste, mustapippuri ja suola maistellen. Tarjoa keitetyn spagetin ja rucolan kera.

Vinkkejä:
-Voit käyttää myös kuohukermaa, jos haluat oikein herkutella.
-Jos haluat kastikkeesta ruokaisamman, lisää joukkoon vaikka pekonia. Paista se sipulin kanssa pannulla.
-Herkkusienien puhdistaminen käy kätevästi sieniharjalla, mutta itse puhdistan ne raa'asti vain vedellä...

Ei kommentteja :