lauantai 11. heinäkuuta 2009

Välimeren couscous

En ole nyt parhaimmalla päällä, joten päädyin valmistamaan helppoa ruokaa. Ei todellakaan tehnyt mieli pilkkoa ja raastaa ja kuullottaa, joten tein käden käänteessä tutun ja turvallisen couscous-salaatin.

Välimeren couscous

    3 dl couscous-suurimoita
    3 dl vettä
    1/2 kasvisliemikuutio
    300-400 g broilerin fileesuikaleita (miel. maustamattomia)
    öljyä paistamiseen
    mustapippuria
    suolaa
    n. 20 oliivia
    n. 10 aurinkokuivattua tomaattia
    1/2 kurkku
    1 mozzarellapallo
    1 rkl valkoviinietikkaa
    1 rkl oliiviöljyä


Paista broilerin suikaleet pannulla vähässä öljyssä. Mausta pippurilla ja suolalla.
Kiehauta 3 dl vettä, lisää puolikas kasvisliemikuutio ja couscous. Ota liedeltä ja sekoita. Anna turvota muutaman minuutin ajan kannen alla.
Pilko kurkku sopivan kokoisiksi palkoiksi, voit halutessasi vielä puolittaa aurinkokuivatut tomaatit. Pilko vielä mozzarella pienemmäksi. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja nauti lämpöisenä tai anna maustua jääkaapissa hetken. Itse tykkään tästä eniten kylmänä!

Vinkkejä:
-Voit lorauttaa hieman myös aurinkokuivattujen tomaattien öljyä salaattiin, se tuo mukavasti lisämakua.
-Jälkeenpäin ajateltuna salaatti kaipaisi jotakin rapsakkaa, vaikka rucolaa tai pinjansiemeniä.


Kuka on myös sitä mieltä, että tarvitsen uuden salaattikulhon!

Ei kommentteja :