perjantai 26. syyskuuta 2008

Raparperipiirakka

Itse en voi oikeastaan sietää raparperia, jos sitä ei ole uitettu sokerissa. Tein tämän piirakan äidille sen omista raparpereista. Resepti ei ole suoraan mistään, olen lähinnä yhdistellyt kaikenlaisia piirakkaohjeita. Pirkka-lehdestä muistaakseni kopioin täytteen ainakin lähes sellaisenaan.

Raparperipiirakka

    Pohja:
    150 g margariinia
    1 1/4 dl sokeria
    3 dl vehnäjauhoja
    1 muna

    Täyte:
    2,5 dl rahkaa
    2,5 dl kermaviiliä
    2 kananmunaa
    2 dl sokeria
    2 rkl sitruunan mehua
    2 tl vaniljasokeria
    1-2 raparperin vartta


Ota margariini ajoissa sulamaan huoneenlämpöön tai pehmennä mikrossa. Sekoita sokeri rasvaan tasaisesti ja lisää vehnäjauhot sekä muna. Alusta taikinapohjaa käsin sopivan sitkeäksi ja taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Muista levittää reunoille asti!
Sekoita täytteen aineet keskenään, järjestyksellä tai muulla ei ole tässä ohjeessa väliä. Kaada täyte taikinan päälle vuokaan. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kuori raparperin varret tarvittaessa ja pilko mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Ripottele raparperiviipaleet täytteen päälle. (Tai no, sinnehän ne oikeastaan uppoavat) Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Piirakka on valmiina vähän kellertävä

Vinkkejä:
-Tarjoa jonkin makoisan, vaikka Creme Vanillan tai kinuskikastikkeen (tuosta makuyhdistelmästä en kyllä mene sittenkään takuuseen) kera, koska paistamisenkin jälkeen raparperi on ainakin minun kielelleni turhan kirpeää.



Voin myöntää: käytin kuvassa raakaa piirakkaa..

Ei kommentteja :