perjantai 26. syyskuuta 2008

Punainen pesto

En muista kuolemaksenikaan reseptin alkuperää, mutta luultavasti jostakin lehdestä äkkäsin aikoja sitten. Tykkään punaisesta pestosta enemmän kuin vihreästä, punaisessa on enemmän makua. Itse syön tätä tällaisena spagetin kanssa, pestolla voi hyvin korvata perinteisen jauhelihakastikkeen.

Punainen pesto (parille nälkäiselle)

    1-1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna
    50 g parmesanjuustoa
    1 dl pinjansiemeniä
    2 valkosipulinkynttä
    1 dl oliiviöljyä
    1-2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
    mustapippuria


Paista pinjansiemeniä pari minuuttia pannulla ja pilko (minä suosin saksia!) ainekset kulhoon. Lisää siemenet ja murskaa sauvasekoittimella. Seos on valmiina ennemminkin pientä hakkelusta kuin tahnaa.

Vinkkejä:
- Kun paistat pinjansiemeniä pannulla, älä kuumenna paistinpannua liian kuumaksi. Älä myöskään käytä öljyä, sillä siemenet ovat aika rasvaisia sellaisenaan.
- Tämä nyt on jo pilkunviilausta, mutta Stockmannin omat purkitetut arinkokuivatut tomaatit ovat parhaita.

Ei kommentteja :