perjantai 26. syyskuuta 2008

Appelsiini-kanavokki

Sain ylioppilaslahjaksi vanhalta naapurilta Maittavat-sarjan vokkikirjan, jota pääsin vihdoinkin testaamaan. Olen tehnyt kamalasti kaikenlaisia vokkeja ja ehtinyt tietynlaisiin jo kyllästyäkin, mutta tämä resepti vaikutti heti kauhean kivalta. Aikaa vie ainostaan pilkkominen (paitsi ettei ole pilkottavaakaan yhtä paljon kuin yleensä), muuten tämä valmistuu hetkessä. Jälleen, olen muutellut reseptiä hieman.

Appelsiini-kanavokki

  3 rkl seesamiöljyä
  350 g broileria
  1 sipuli
  1 valkosipulinkynsi
  1 punainen paprika
  100 g neulapapuja
  4 rkl soijakastiketta
  1 rkl tomaattipyreetä
  2 appelsiinia
  1 tl maissijauhetta
  100 g pavunituja
  pikanuudeleita kyytipojaksi


Kuumenna öljy vokissa ja lisää kana. Kyspennä 3-4 minuuttia, kunnes kana ruskistuu. Lisää vokkiin pilkottu sipuli, murskattu valkosipuli ja neulapavut. Vokkkaa noin 5 minuuttia, minkä jälkeen kasvikset ovat hieman pehmenneet ja kana on kypsää.
Raasta yhden appelsiinin kuori ja purista sen mehu kippoon. Sekoita soijakastike, tomaattipyree ja maissijauhot appelsiinimehun ja kuoren joukkoon. Lisää vokkiin ja kypsennä jatkuvasti sekoittaen, kunnes liemi sakenee.
Kuori toinen appelsiini veitsellä ja pilko sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää ne vokkiin pavunitujen kanssa ja vokkaa vielä 2 minuuttia.

Vinkkejä:
-Koska kaikki ainekset kypsyvät suhteellisen nopeasti eikä vihannesten ole tarkoitus pehmetä liikaa, kannattaa leikata ja sekoittaa kaikki ainekset ennen kuin edes lämmittää vokkipannua. Sitten vokkaaminen sujuu lupsakammin, kun voi lisäillä valmiit ainekset pannuun oikeaan aikaan.
-Itseäni ehkä vähän etoo ajatus löllöistä appelsiininpaloista lihan kanssa, ja siksi otinkin vokkaamisen jälkeen appelsiinit pois, kun ne olivat ehtineet antaa tarpeeksi makua ruokaan.

Ei kommentteja :