lauantai 3. marraskuuta 2012

Mariannen makuiset whoopie piet


Ihanaa leipoa taas pitkästä aikaa! Kaverillani on tänään tupaantuliaiset, jonne leipoa pyöräytin whoopie pie -leivonnaisia. Olen aiemminkin tehnyt vastaavanlaisia, mutta nyt muokkasin ohjetta suomalaisille mitoille sopivammaksi. Ohje on miljoonien muiden ohjeiden summa, ja lisäksi sovelsin aika paljon, mutta en saanut silti aikaan katastrofia. Ajattelin, että näitä on helppo tarjota juhlissa, ja kaikkihan tykkäävät Marianneista?
 Argh, mikä onglema jälleen otsikon kanssa. Pitäisikö vain siirtyä kokonaan englanninkielisiin nimiin, jos suomen kielestä ei vastaavaa löydy?

Mariannen makuiset whoopie piet (15-20 kpl)

Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
100 g voita
2 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl piimää
1 tl vaniljauutetta/vaniljasokeria

Täyte:
1 prk (200 g) Fluff-vaahtokarkkilevitettä
100 g voita
1 dl Marianne crush -rouhetta
(tilkka punaista elintarvikeväriä)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita keskenään taikinan kuivat aineet, siivilöi tarvittaessa.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi fariinisokerin kanssa kuohkeaksi (muutaman minuutin ajan). Lisää muna ja sekoita.
Sekoita vaniljauute/vaniljasokeri huoneenlämpöiseen piimään. Lisää voivaahtoon vuorotellen piimää ja jauhoseosta.
Pursota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita leivinpaperille, jätä parin sentin leviämisvarat.
Paista uunissa n. 10 minuutin ajan ja anna kuorien jäähtyä ritilällä täysin.
Valmista täyte vatkaamalla kaikki ainekset sekaisin, käytä huoneenlämpöistä voita. Lusikoi (tai pursota) kuoren päälle n. ruokalusikallinen täytettä ja paina päälle toinen kuori. Täytettä saa olla reilusti.

Vinkkejä:
 - Vaahtokarkkilevitettä saa K-kauppojen Amerikka-hyllystä, mutta jos saatavuudessa on ongelmia, voit valmistaa täytteen itse munan valkuaisista ja sokerista. Ohje esimerkiksi täältä.

PS. Indiedays Inspiration on auennut! Itse olen ainakin tykännyt kauheasti kuvavirtaan pohjautuvasta sivustosta ja olen löytänyt ruoka-kategorian alta todella hyviä leivonta- ja ruokablogeja, joihin en varmasti olisi muuten törmännyt.

13 kommenttia :

Dr.Sugar/Jinna kirjoitti...

jei "olemme" kuvassa :) ihania whoopieita! :)

maija kirjoitti...

Nam, todella herkullisen näköisiä :) Täytyypi kokeilla.

Jonna kirjoitti...

Olen kerran yrittänyt tehdä whoopie pietä. Niistä tuli ihme lituskaisia. Niinpä selailen täällä kaikkia mahdollisia reseptejä ja pohtia, mikä on kuohkeuden salaisuus. Miten sen tiivistäisit?

nette kirjoitti...

En ole ikinä kuullutkaan whoopieista - oonko elänyt jossakin roskiksessa? :D Mutta joka tapauksessa ovat ihanan näköisiä!

Iina kirjoitti...

aivan ihanan näkösiä pieniä leivoksia, vaiko keksejä? mikähän suomen kielen sana olisi lähimpänä oikeaa? En olekaan ennen ohjeissa nähnyt whoopieden välissä olevan vaahtokarkkinatahnaa, varmasti mahtavan makuisia :)
Löysin blogisi aivan sattumalta tänään indiedaysin kautta, enkä voi ymmärtää miten en ole blogiisi ennen törmännyt. Blogisi on täynnä ihania kuvia ja inspiroivia ohjeita! Käytin aamustani tunnin selailemalla blogiasi, ja tiedän ainakin, että seuraava viikko kuluu leipomiseen :D Kiitos siis ihanasta blogista ja päivän piristyksestä!
Sen verran kysyisin, että pääseekö blogissasi jotenkin johonkin tiettyyn kuukauteen, esim. elokuuhun 2010? Itseltäni jäi nimittäin selailu kesken ja haluaisin jatkaa siitä mihin jäin. Olisiko tuohon sivuun mahdollista saada blogihistoriasi, eli kuukaudet ja vuodet näkyviin? Helpottaisi kovasti selailua :)

Essi kirjoitti...

Kiva tietää etten oo ilmeisesti ainoo joka aina noiden englannin kielisten nimien kanssa pähkäilee.. Ite tosin yleensä jätän ne englanniks, kun jo pelkät nimet saa veden kielelle :)

Heidi kirjoitti...

Aaah! näyttää ja kuulostaa niin hyvältä, että näitä on pakko testata jossakin välissä! Ilmottelen sitten miten onnistuin! :)

Jenna kirjoitti...

Namm, onpa hyvännäkösiä!:)

http://enjoy-the-moments.blogspot.fi/

Kuje kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus! :)

Heidi/Mustikkasuu kirjoitti...

Oi miten suloisia! Eikä kukaan voi olla pitämättä mariannesta ;) Englanninkieliset nimet ovat paljon parempi vaihtoehto, kuin suomennokset joista katoaa koko leivonnaisen idea :D Melkein kaikkihan ymmärtävät kuitenkin englantia.. :)

Martina kirjoitti...

Kyllä, kaikki pitävät marianneista! Ja jos eivät pidä niin sitten heidän on oltava jotenkin vinksahtaneita. Tämän reseptin pistän ehdottomasti korvan taakse. :)

reppuli kirjoitti...

Kiitos täytevinkistä! Mulla on pakkasessa ne keksit valmiina odottamassa, lasten synttäreille pitäis keksiä täyte. Ei tartte ehkä miettiä enää.

anskusiili kirjoitti...

Jinna: Kappas, niin olettekin kauniine leivoksinenne!

maija: Eikun leipomaan!

Jonna: Minullakin tuli toisella respetillä litteämpiä whoopieita. Kyse on varmaankin taikinan koostumuksesta - paksummasta tulee mehevämpiä, ohuemmasta litteämpiä. Tällä ohjeella tulee ennemminkin turhan pulleita. : )

nette: Ilmiö on aika vanha jo varsinkin ulkomaisissa leivontablogeissa, ehkä Suomeen asti ei ole ehtinyt vielä!

Iina: Kiitoksia kivasta kommentista, ja hyvä kun vihdoin löysit tännekin! : )
Whoopiet ovat mielestäni enemmänkin leivoksia, sillä kuoret ovat kakkutaikinamaisis enemmän kuin keksimäisiä.
Ja lupaan katsoa, jos voisin ratkaista tuon selailuongelman jotenkin! Olen aina ajatellut, että leivontablogia selaillessa nuo tunnisteet riittävät, eikä ole niinkään olennaista selata julkaisuajankohdan mukaan, mutta ilmeisesti sitäkin mahdollisuutta kaivataan. : )

Essi: Niinpä, tavallaan tekisi mieli vaalia suomen kieltä, mutta toisaalta tökeröt käännökset sitä tuskin tekevät...

Heidi: Ilmoitahan, olisi kiva kuulla!

Jenna&Kuje: Hymyt sinne!

Melody: Niinpä! Onglema tulee vain taivutuksessa... Miten taivuttaa esimerkiksi whoopie pie -sanaa genetiivissä. : D

Martina: Heh, niinpä!

Reppuli: Jee, kiva kuulla.