sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Suklaa-hasselpähkinäbiscotit

Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä italialaisia biscotteja, joiden nimi tarkoittaa "kahdesti paistettua", ja vaikka olenkin enemmän amerikkalaistyypisten keksien perään, biscotit toimivat hyvin teehen tai kahviin kastettuina. Lisäksi biscotit säilyvät kuivuutensa vuoksi jopa kuukauden ilmatiiviissä rasiassa.

Omista biscoteistani tuli vähän tyhmän muotoisia, vähän kuin korppuja, koska taikinamöhkäleeni oli liian paksu. Ja vielä sen verran tekisin muutoksia ensi kerralla, että käyttäisin kokonaisia hasselpähkinöitä valmiin rouheen sijaan. Ohje on otettu (pienin muutoksin) Joy of Baking -sivulta.

Suklaa-hasselpähkinäbiscotit (n. 30 kpl)

150 g hasselpähkinöitä
120 g tummaa suklaata
2,4 dl (210 g) fariinisokeria
4,2 dl (230 g) vehnäjauhoja
n. 1/2 dl (30 g) kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
3 munaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Paahda hasselpähkinöitä uunissa n. 15 minuuttia, ota uunista ja anna jäähtyä. Hiero kuoret pois ja leikkaa karkeaksi rouheeksi. Vähennä uunin lämpötilaa 150 asteeseen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, sooda ja suola. Rouhi suklaa hienoksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää sokeri, suklaa ja jauhoseos. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja jähmeää. Ota taikina kulhosta jauhotetulle alustalle ja jaa kahteen osaan. Muotoile osat käsin 25-senttisiksi, 5 senttiä leveiksi pötköiksi. Jätä pötköjen väliin kohoamisvaraa ja paista uunissa 35-40 minuutin ajan.
Anna pötköjen jäähtyä hetken, leikkaa sitten molemmat 15 palaan. Aseta palaset leivinpaperille leikkauspinta alaspäin ja paista uunissa 10-15 minuuttia. Käännä palat toisin päin ja paista toiset 10-15 minuuttia. Jäähdytä ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Vinkkejä:
-Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan rouhimaan suklaa monitoimilaitteessa fariinisokerin kanssa. Näin suklaa sekoittuu tasaisesti fariinisokeriin eikä paakkuunnu. Itse leikkasin suklaan vain karkeasti veitsellä, koska minua eivät suklaanpalaset biscoteissa haitanneet.
-Biscotteihin voi hyvin käyttää myös kuivattuja hedelmiä, esimerkiksi karpalot sopisivat hyvin.


1 kommentti :

inga kirjoitti...

Ihanan näköisiä, minunkin on jo pitänyt kokeilla leipoa biscotteja!
Linkitin sinut blogiin, jos ei haittaa :)