maanantai 14. toukokuuta 2012

Parsa-vuohenjuustorisotto

Parsakausi jyllää myöskin blogien puolella, kuten näkyy esimerkiksi täällä, täällä ja täällä. Itsekin olen parsan ystävä, mutten ehkä niin suuri ystävä, että jaksaisin parsaa nauttia kerta toisensa jälkeen vain kastikkeen kera. Parhaiten parsa toimii minusta risotossa tai pastassa, ja tätä risottoa sain äitini luona jokunen aikaa sitten. Tällä kertaa pyysin visiitilläni reseptiä, joka on muuten Kotilieden Puutarhaelämää-lehdestä.

Parsa-vuohenjuustorisotto (4 annosta)

250 g vihreää parsaa
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
25 g voita
3 dl risottoriisiä (esim. arborio)
2 dl kuivaa valkoviiniä
7 dl kasvislientä
1 ps (150 g) pakastepinaattia (itse käytin tuoretta)
100 g vuohenjuustoa (käytin levittyvää Chavroux-vuohenjuustoa)

Poista parsasta huono, puumainen kanta. Kuori kevyesti. Keitä suolatussa vedessä parin minuutin ajan, mielellään niin että nuput ovat pinnan yläpuolella. Laita liedelle kasvisliemi ja pidä lämpimänä koko ajan. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli, kuullota voissa kattilanpohjalla. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja sekoita kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää kasvislientä vähitellen riisiin ja imeytä aina ennen uuden kauhallisen lisäämistä. Jatka kypsyttämistä kunnes kaikki kasvisliemi on käytetty, noin 20 minuutin ajan. Lisää loppuvaiheissa paloiteltu parsa ja anna kypsyä n. 5 minuuttia. Lisää pinaatti ja sekoita lopuksi joukkoon myös vuohenjuusto. Anna kuumentua vielä hetki ja tarjoile.

Vinkkejä:
- Valkoviinin voi korvata laimennetulla sitruunamehulla
- Hienonna sipulit niin pieneksi, etteivät palaset erotu riisistä


Henkilökohtaisesti tykkään ehkä vähän löysemmästä risotosta, mutta tällä ohjeella tulee tällaista, ja maku on täydellinen!


Ei kommentteja :