perjantai 14. lokakuuta 2011

Kookos-suklaa-macaroons

Oli taas ongelmia keksiä suomenkielistä nimitystä, nimittäin macaroon-kekseille ei ole oikeastaan suomennosta. Kyseessä on munanvalkuaista sisältävä leivos, jossa on yleensä mantelia tai kookosta. Ranskalaiset macaron-leivokset kuuluvat muuten tämän kategorian alle.
Hyvän ja helpon reseptin löysin Joy of Baking -sivustolta, määriä on pikkuisen muunneltu..

Kookos-suklaa-macaroons (n. 24 kpl)

    100 g suklaata
    3 munanvalkuaista
    1/2 dl kaakaojauhetta
    vajaa 2 dl sokeria
    1 tl suolaa
    200 g kookoshiutaleita


Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Laita sivuun jäähtymään.
Vatkaa valkuaisia hetki kulhossa, lisää joukkoon sitten loput aineet ja hieman jäähtynyt suklaa. Sekoita tasaiseksi ja laita kylmään jähmettymään hetkeksi.
Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen. Muotoile massasta reilun ruokalusikan kokoisia palloja, litistä hieman. Jätä vähän kohoamisvaraa, paista uunissa n. 15 minuutin ajan tai kunnes keksit vähän kiiltävät.

Vinkkejä:
-Älä paista keksejä ainakaan liikaa, koska ne ovat parhaita silloin, kun niissä on pehmeä sisus.

Ei kommentteja :