maanantai 7. helmikuuta 2011

Mantelimuffinit

Oli vaikea valita, mitä makean muffinin reseptiä testaisin uusimmasta Muffinsikirjastani (kuten huomaatte, olen eri mieltä kirjoitusasusta), mutta päädyin kuitenkin manteli(massa)n ystävänä tähän ohjeeseen. Ei tosin haittaa, että kirjassa on vielä ainakin kymmenen ohjetta, jota haluan kokeilla.

Minusta nämä ovat hyviä ihan ilman kuorrutustakin, mutta laitan kuorrutuksenkin ohjeen niille, jotka todella tykkäävät makeasta ja muhkeasta.

Mantelimuffinit (12 kpl)

    Taikina:
    4 1/2 dl vehnäjauhoja
    2 1/2 dl sokeria
    2 1/2 tl leivinjauhetta
    1/2 tl suolaa
    2 dl maitoa
    2 munaa
    2 tl vaniljasokeria
    75 g voisulaa
    100 g mantelimassaa

    Kuorrute:
    3 dl kermaa
    n. 100 g raastettua mantelimassaa


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Siivilöi jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa munat, maito, vaniljasokeri ja jäähtynyt voisula. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Sekoita jauhoseos märkiin aineisiin nopeasti, lisää lopussa vielä mantelimassa. Jaa taikina 12-koloiseen muffinivuokaan, käytä paperivuokia koloissa. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
Raasta kuorrutteen mantelimassa, vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mantelimassa joukkoon. Pursota kuorrute jäähtyneille muffineille.

Vinkkejä:
-Mantelimassan raastaminen käy huomattavasti helpommin, kun massa on jääkaappikylmää.
-Jos haluat kuorrutteesta hieman kiinteämpää, voit sekoittaa kerman joukkoon hieman vaniljakreemijauhetta.

Ei kommentteja :