torstai 15. heinäkuuta 2010

Kesämurkinointia ja letunpaistovinkit

Kesällä en ole tehnyt töiden ja tuskaisen hikoilun ohella elämääni yhtään vaikeammaksi loihtimalla mielikuvituksellisia ja vaivalloisia ruokia pöytään. Olen vain nauttinut vähäisestä vapaa-ajastani parhaimmiksi todettujen kesäherkkujen kanssa, tässä hieman kuvasatoa.




Parilalla grillattua halloumia tuoreen salaatin kanssa


Hot dogien ohje löytyy Voisilmäpelistä - suosittelen todella!


Niçoise salad


Mummin kirsikkapiirakkaa


Urholla on ihan omat kesäherkut, vaikka mansikat ja mustikatkin kyllä kelpaavat.


Mustikoita tuli metsäreissulta tämän verran mukaan, ja haluaisin keksiä jotakin muuta leivottavaa kuin sen muropohjaisen, rahkatäytteisen mustikkapiirakan.

Letut (n. 6 kpl ISOJA)

    3 dl kevytmaitoa
    2 dl (mansikanmakuista) kivennäisvettä
    2 1/2 dl vehnäjauhoja
    2 munaa
    2 rkl vaniljasokeria
    1 tl suolaa
    4 rkl voita paistamiseen


Sekoita keskenään ainekset, voita lukuun ottamatta, kulhossa vispilää käyttäen. Anna taikinan turvota puolisen tuntia ennen paistamista. Paista letut kuumalla pannulla voisulassa, syö heti.

Vinkkejä:
-Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan, möykkyinen lettutaikina on no-no.
-Kuumenna isossa, mielellään valurautaisessa pannussa ensin puolet voista ja paista puolet taikinasta, lisää sitten vielä loput 2 rkl. Letuista tulee rumia ja tarttuvampia, jos voisula loppuu pannulta kesken.
-Estät lettujen tarttumisen, kun alat liikutella letun reunoja heti pannulle lisäämisen jälkeen. Tällä taikinalla tulee muutenkin niin paksuja lettuja, että kääntäminen on aika helppoa.
-Lettujen kanssa voi tarjoilla vaikka mitä: perinteistä mansikkahilloa, sokeria tai voita. Hyvää tulee myös tuoreiden mansikoiden, vaniljakastikkeen, jäätelön tai vaikka raparperihillon kanssa.



1 kommentti :

Anonyymi kirjoitti...

Mustikkajuustokakku voisi olla hyvää? Itse suunnittelin joskus tekeväni sellaista hyydykekakkua, johon tulee mustikkasosetta ja ehkä jotain sitruunamehua/vadelmaa tms lisämauksi ja päälle vielä tuoreita mustikoita ja kiille.