maanantai 12. heinäkuuta 2010

Banaani-mansikkamuffinit

En tykkää yleensä leipoessa keksiä päästäni tai soveltaa niin paljon kuin ruokaa laittaessa, jotenkin on turvallista seurata tarkkoja desimääriä ja lämpötilaohjeita. Muffinien leipominen on kuitenkin jo tullut niin tutuksi monien hiomiskertojen myötä, että voin kehitellä ihan omiakin reseptejä. Vähemmän onnistuneet kokeilut menevät kyllä kaupaksi, mutta välillä osuu oikein kultasuoneen - ja tämä ohje kuuluu jälkimmäisten kastiin. Leipokaa näitä ja kertokaa, maistuuko mikään muu yhtä paljon kesälle.

Banaani-mansikkamuffinit (12 kpl)

    4 1/2 dl vehnäjauhoja
    2 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    2 tl leivinjauhetta
    2 dl maitoa
    75 g margariinia
    2 kypsää banaania
    2 munaa
    300 g mansikoita
    100 g valkosuklaata


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata margariini ja laita sivuun jäähtymään.
Sekoita keskenään jauhot, sokerit ja leivinjauhe. Muussaa banaanit haarukalla mahdollisimman tasaiseksi mössöksi ja sekoita sitten märät aineet (jäähtynyt margariini, maito, muna, muussattu banaani) erillisessä kulhossa.
Yhdistä mahdollisimman nopeasti kuivat ja märät ainekset, lisää n. neljään osaan leikatut mansikat taikinaan. Laita 12-koloisen muffinipellin koloihin paperiset vuoat, jaa taikina koloihin. Kohoamisvaraa ei tarvitse senttiä enempää jättää. Paista keskitasolla 20-30 minuuttia.
Kun muffinit ovat paiston jälkeen jäähtyneet, sulata mikrossa valkosuklaa. Valuta sula suklaa lusikan avulla muffinien päälle.

Vinkkejä:
-Jos aiot tarjota muffinit vasta seuraavana päivänä, tee suklaakoristelu vasta noin tuntia ennen tarjoilua. Suklaa menee jääkaapissa märäksi ja rumemmaksi.
-Taikinasta tulee parasta, kun aineet ovat suunnilleen samanlämpöisiä. Ota siis 2 dl maitoa ja kananmunat huoneenlämpöön tarpeeksi ajoissa, samaten kuin banaanit (mikäli jostakin syystä säilytät niitä jääkaapissa). Myöskin liika sekoittaminen pilaa taikinan.



3 kommenttia :

Maakarileipuri kirjoitti...

Nam, nämä muffinit näyttävät kyllä herkullisilta! Pitääpäs joskus kokeilla tätä ohjetta. :)

Anonyymi kirjoitti...

pitääkö mansikat olla jäässä vai sulaneita jos käyttää pakkasesta otettuja?

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Ihan kummin vain, mutta kunhan saat mansikoita leikattua neljään osaan. Muffinitaikina ei ole niin tarkka, ettet voisi käyttää jäisiä yhtä hyvin kuin sulaneita mansikoita.