perjantai 30. heinäkuuta 2010

Kesäkeitto

Tehkää ihmiset vielä kesäkeittoa, kun torilta ja kaupasta saa tuoreita vihanneksia! Itse en syönyt kahta ruokaa koulussa: pinaattikeittoa ja kesäkeittoa, mutta jälkimmäiseen olen rakastunut itse tehtynä. Pinaattikeittoa en vieläkään saa alas, ehkä sillekin asialle voisi yrittää tehdä jotakin. Joka tapauksessa, tämä keitto maistuu ihanalta, kun käytät pieniä, kuorimattomia uusia perunoita ja torilta ostettuja herneitä.

Kesäkeitto

    n. 8 uutta perunaa
    5-6 pientä luomuporkkanaa
    1 pieni kukkakaali
    2 dl herneitä
    2 laakerinlehteä
    1 l vettä
    suolaa
    mustapippuria
    1/2 pkt Koskenlaskija-juustoa


Pese ja harjaa porkkanat sekä perunat, pilko. Nypi kukkakaali sopivan kokoisiksi palasiksi. Kiehauta vesi kattilassa, lisää porkkanat, laakerinlehdet, suola ja mustapippuri. Keitä porkkanoita vähän aikaa ja lisää sitten loput vihanneksista.
Keitä kymmenisen minuuttia, testaa kypsyys. Sekoita joukkoon sulatejuusto ja anna sulaa keittoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Vinkkejä:
-Myös sokeriherneet käyvät, käytä toki mieluummin tuoreita kuin pakastaversioita.

2 kommenttia :

AnnaMursu kirjoitti...

Kattelin sun blogia vesi kielellä ja näytin äitillekkin ja huokailtiin vaan kuvia kattellessa. Näyttää niin hyvältä! Ja päätettiin, että kokeillaan ens viikolla tota kesäkeittoo kun näyttää ja kuulostaa niin hyvältä!

Pinaattikeitto on mun herkkua! Tosin koulun keitto on aina liian suolasta. Parasta on ihan se pakastekeitto mikä sulatetaan kattilaan=D Näin hyvä kokki siis mä olen:))

anskusiili kirjoitti...

Voi kiva, mäkin lueskelin sun blogisi läpi! : ) Kokeilkaa vaan, kesäkeitto on ihan parasta ruokaa tähän aikaan vuodesta.

Hyh sitä pakastepinaattikeittoa, tulee paha olo sitä ajatellessakin!