sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Täydelliset suklaahippukeksit

Täydellisten ohjeiden metsästäminen saa nyt jatkoa! Aiemmin kirjoittelin täydellisestä juustokakusta, ja nyt vuorossa ovat suklaakeksit. Lähes puolueettomasti voin todeta, että mielestäni työpaikaltani, Subwaylta, saa vähintäänkin Suomen parhaimmat suklaahippukeksit. Keksien kuuluu olla isoja ja sitkoisia sisältä, vaikka pari asiakasta onkin valitellut keksien olleen raakoja...
Olen todella monet kerrat yrittänyt tehdä Subway-tyylisiä keksejä, mutta olen aina jättänyt ilmeisen tärkeän ainesosan pois. Googlettamalla oppii, ja puuttuva osanen onkin vaniljakreemijauhe! Nyt kekseistä tuli täydellisiä, ainakin melkein. Juustokakkujen ja suklaahippukeksien kohdalla saavutan tuskin koskaan sitä täydellisyyden huipentumaa, mutta yrittäminen on aina kovin mukavaa.
Ohje on muuten täältä, vähän muunneltuna. Ainemäärät ovat taas kuppimitoissa... Pahoittelen, seuraava ohje on varmasti desimitoille sopivampi!

Täydelliset suklaahippukeksit (n. 48 kpl)
    2 1/4 cups (5,4 dl) vehnäjauhoja
    1 tl soodaa
    225 g margariinia
    1/4 cup (0,6 dl) sokeria
    3/4 cup (1,8 dl) fariinisokeria
    n. 110 g (n. 1,5 dl) vaniljakreemijauhetta (myös esim. Blå Bandin Vanhan ajan vaniljakastikejauhe käy)
    2 munaa
    300 g tummaa suklaata
Sekoita keskenään vehnäjauhot ja sooda. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Pehmennä margariinia hieman mikrossa, sekoita siihen sokerit ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa käsin, kunnes seos on tasaista ja pehmeää. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan. Lisää jauhoseos vähitellen, sekoita lopuksi joukkoon rouhittu suklaa.
Ota kämmenien väliin n. 1/2 dl (korjaus: parin ruokalusikallisen verran) taikinaa, pyörittele palloksi. Aseta leivinpaperille, litistä hieman. Paista uunissa n. 8 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Jos sinulla ei ole fariinisokeria, laita taikinaan yhteensä 1 dl sokeria ja 1/2 dl tummaa siirappia. Itse tein näin, ja kekseihin tuli ihana maku. Siirappi on sen verran makeampaa kuin sokeri, että valkoisen sokerin määrää tulee vähentää.
-Älä paista liian montaa keksiä samaan aikaan, itse tein vain puolikkaan satsin tästä taikinasta ja paistoin silti kahdessa erässä.
-Keksit ovat parhaimpia noin tunnin paistamisen jälkeen. Älä yritä liikutella juuri paistettuja keksejä.

9 kommenttia :

Marjis kirjoitti...

Ehdottomasti pitä kokeilla näitä. Vaikuttaa todella herkullisilta.
En olekkaan koskaan kokeillut vaniljakreemikäyttöä kekseihin vaikka moneen sitä olenkin laittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Oi, rakastan subwayn suklaahippukeksejä kovasti, etenkin niitä suklaisempia :> Joten pohdeinkin, satutko tietämään miten ohjetta pitäisi muuttaa jos haluaisit että ne olisivat suklaisia, eivätkä vaaleita?

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Kokeilen varmasti itsekin tehdä niitä tummia jossakin vaiheessa, mutta jos vaikka osan jauhomäärästä korvaisi kaakaojauheella! Raportoin kokeiluistani tänne, kun vain saan kokeiltua. : )

Anonyymi kirjoitti...

onnistuiskohan ton vaniljakreemin sijasta laittaa hieman vaniljakastiketta makua antamaan? :)

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Varmasti antaa makua, mutta en usko että kekseistä tulee rakenteeltaan samanlaisia, jos ei käytä vaniljakreemijauhetta. Jauhe tekee kekseistä mukavan sitkoisia!

Anonyymi kirjoitti...

Olen tehnyt tämän ohjeen mukaan näitä keksejä varmaan jo kymmenen kertaa. Edelleen yhtä hyviä! :) Nyt tulin taas tarkastamaan ainesten määrät (vaikka muistankin ne jo ulkoa)ja päätin jättää kommentin. Kiitos siis tästä ohjeesta! :)
-anna-

anskusiili kirjoitti...

Anna onpas hauska kuulla! :D Itse en ole näitä pitkiin aikoihin tehnyt, mutta alkoipa heti tehdä mieli.

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Tosi nameja keksejä, kiitos ohjeesta!

Sitä vähän ihmettelen, että kuinka saat tuosta 48 kpl, jos laitat noin puoli desiä taikinaa keksiä kohden? Mä tein puoli annosta taikinaa ja sain noin 15 keksiä aikaiseksi.. :/

Paistoin niitä sitten kymmenisen minuuttia ja lopputulos on mielestäni hyvä, mutta aloin kuitenkin tässä tuskailla, että olisiko pitänyt tehdä pienempiä keksejä ja paistaa lyhyemmän aikaa. Tai en nyt varsinaisesti tuskailla, mutta miettiä, että olisivatko ne *vielä* parempia silleesti :D

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Kiva kuulla! : ))

Alkuperäisessä ohjeessa luvataan huimat 60 keksiä, mutta keksit ovat hieman pienempiä kuvan perusteella. Itselle tuli tosiaan n. 48 kpl, ja tuo 1/2 desiä on varmaankin hieman krouvi arvio... : D Kaksi-kolme ruokalusikallista olisi varmaan lähempänä oikeaa mittaa, mutta hyvä jos sait maistuvia keksejä näinkin!