torstai 20. toukokuuta 2010

Ruiskrutongit

Tätä ei voi sanoa edes ohjeeksi, ehkä kyse on mieluummin vinkistä!
Itse myönnän syöväni hyvin usein samaa luottososekeittoa, joka on aina yhtä halpaa ja maistuvaa. Joskus kuitenkin perunan ja purjon sulosointuinen makuyhdistelmä alkaa maistua puulta, ja hätään keksin krutongit, jotka on tehty ruisleivästä. Ja kenelläpä ei olisi kaapissa silloin tällöin hieman kuivahtaneita ruisleipiä?

Ruiskrutongit (riittää keittokattilalliselle)

    4 viipaletta ruisleipää (esim. Ruispalat)
    1 valkosipulinkynsi
    1 rkl oliiviöljyä
    mustapippuria
    basilikaa/oreganoa/timjamia...
    suolaa


Leikkaa ruisleivät sopiviksi suupaloiksi, litistä valkosipulinkynsi veitsellä ja silppua pieneksi. Kuumenna pannulla öljy ja lisää leivät ja valkosipuli. Anna leipien oleilla pannulla keskilämmöllä noin 15 minuutin ajan tai kunnes palat ovat rapeita. Lisää mausteet ja nauti keiton päällä.

Vinkkejä:
- Leipää on helpoin leikata sahalaitaisella veitsellä.
- Krutongit sopivat mainiosti myös kaikenlaisten salaattien sekaan.

Ei kommentteja :