keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Parmesan-soijaleikkeet

Kasvisruokani tapaa olla aina soijarouheesta tehtyä - joko makronilaatikkoa tai bolognese-kastiketta - ja muutosta kaivattiin. Pippurimylly-blogissa tehtiin jokin aika sitten parmesanilla paneroituja soijaleikkeitä, ja kokeiltuani ihastuin ikihyviksi. Ainemäärät ovat vain suuntaa-antavia, sillä soijaleikkeet ja munat ovat aina vähän eri kokoisia.

Parmesan-soijaleikkeet

    12 kpl (kuivia) soijaleikkeitä
    1 kasvisliemikuutio
    8 dl vettä
    1-2 munaa
    1 dl parmesan-raastetta
    1 dl korppujauhoja
    kuivattua basilikaa
    suolaa
    mustapippuria
    valkosipulijauhetta


Keitä soijaleikkeitä vedessä kasvisliemikuution kanssa viitisentoista minuuttia. Nosta liedeltä ja anna hautua kannen alla noin tunnin. Kaada siivilään, huuhtele ja puristele ylimääräinen vesi pois varovaisesti.
Riko muna(t) laakealle lautaselle, sekoita toisella lautasella keskenään loput aineet. Kierittele soijaleikkeet ensiksi munassa, sitten korppujauhoseoksessa. Paista pannulla parissa erässä kullanrapeiksi.

Vinkkejä:
-Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja vihannesten kanssa.
-Reformi-merkkisiä soijaleikkeitä löytää ainakin Citymarketista ja Valintatalosta, varmaan muualtakin.

Ei kommentteja :