perjantai 19. maaliskuuta 2010

Toffeepuustit

En ole kaikista paras pullien leipomisessa, koska a) hätäilen aina hiivan kohoamisen kanssa, vaikken varmaan kertaakaan ole möhlinyt, ja b) olen maailman laiskin vaivaaja (Kenwood otetaan kyllä vastaan!). Nyt kuitenkin päätin oikein panostaa ostamalla oikein voita ja vaivaamalla taikinaa kellon kanssa sen 10-15 minuuttia. Kyllä kannatti! Peruspullaohjeen otin Prinsessakeittiöstä, ohje oli niin tarkka ja toimiva.

Toffeepuustit (12 isohkoa pullaa)

    Pullataikina:
    150 g voita
    3 dl maitoa
    25 g tuorehiivaa / 1 pss kuivahiivaa
    1 dl sokeria
    1/2 tl kardemummaa
    8-10 dl vehnäjauhoja

    Täyte:
    Valmista toffeekastiketta
    1 dl hasselpähkinärouhetta

    Päälle:
    1 muna
    vähän hasselpähkinärouhetta


Sulata voi kattilassa, lisää maito. Nyt sinulla on suunnilleen kädenlämpöinen neste. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä nestettä vielä vähän (42-asteiseksi).
Sekoita kulhossa hiiva ja sokeri, lisää neste ja kardemumma, sekoita. Sekoita puuhaarukalla voimakkaasti ensin kaksi desilitraa jauhoja. Toista sama vielä kerran. Lisää tämän jälkeen kolme desiä, aloita vaivaaminen. Lisää tämän jälkeen desi kerrallaan, mutta älä anna taikinasta tulla liian jauhoista.
Laita pöydälle hieman jauhoja ja vaivaa taikinaa pöydän päällä 12-15 minuuttia.
Anna vaivatun taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla 1-2 tuntia.
Jauhota alusta ja kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 1/2 cm paksuiseksi levyksi. Levitä päälle makusi mukaan toffeekastiketta ja ripottele päälle pähkinämurskaa. Kääri pituussuunnassa tiukaksi rullaksi, leikkaa kolmion muotoisia paloja (12 kpl) ja litistä leivinpaperin päällä korvapuustin muotoisiksi. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen ja anna pullien kohota liinan alla sen aikaa.
Voitele pullat juuri ennen uuniin laittamista munalla, ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Paista 10-15 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Kun taikinassa on tarpeeksi sitkoa, voit venyttää siitä melkein läpinäkyvän "harson".
-Kannattaa käyttää mieluummin sellaista tahmeaa toffeekastiketta (esimerkiksi jäätelölle tarkoitettua) kuin löysempää pahvipikarissa olevaa.
-Mieleeni tuli vähän liian myöhään, että sisälle voisi myöskin kätkeä pienennettyjä Omareita. Vai meneeköhän nyt liiallisuuksiin...

4 kommenttia :

satc kirjoitti...

Mun host-perheellä on sellanen aivan älyttömän söpö vaaleankeltainen kenwood mutta se on kyllä taikinoiden teossa ihan surkea! on tullut monen monta kertaa ikävä kunnon monitoimikonetta jollainen meillä on Suomessa. Aloitan aina tekemisen sillä kenwoodilla mutta loppuen lopuksi joudun vaivaamaan käsin kun se ei yksinkertaisesti jaksa. Mutta hirmu söpö se kyllä on! (Ihana blogi muuten)

Noora kirjoitti...

Njams.... :)

anskusiili kirjoitti...

ondoyer: Kiitoksia! Voi no tuolla voinkin lohduttautua, kun en omista ihanaa Kenwoodia, sellaisesta olen haaveillut. : )

Noora: : ))

Unknown kirjoitti...

Tulipa hyviä puusteja. Laitoin
omenapiirakka 2:n ohjeesta omenasoseen toffeen sijaan. Toimii!