torstai 11. maaliskuuta 2010

Herkkusienikeitto

Meidän talous sai käyttöönsä nyt ainakin minun puolestani uuden arkireseptin, nimittäin Ruokamaailmasta löytyneen (ohjetta olen kyllä hieman muuttanut) herkkusienikeiton. Kasvisruoaksi tämä on todella täyttävää, koska keitossa on runsaasti sieniä, hieman jauhoja ja ruokekermaakin.

Herkkusienikeitto

    2 rasiaa herkkusieniä
    1 sipuli
    nokare margariinia
    1/2 dl vehnäjauhoja
    5 dl vettä
    1 rkl kasvisfondia
    mustapippuria
    suolaa
    valkosipulijauhetta
    1 dl ruokakermaa
    tuoretta persiljaa


Harjaa sienet tai huuhdo nopeasti vedellä, kuivaa heti kastelemisen jälkeen. Pilko sienet ja silppua sipuli pieneksi. Kuumenna margariini kattilassa, lisää sienet ja sipuli. Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada sekaan vesi, kasvisfondi ja kiehauta. Keitä n. 10 minuutin ajan.
Lisää sekaan ruokakerma ja tarkista maku, lisää mausteet makusi mukaan. Koristele keitto tuoreella persiljalla.

Vinkkejä:
-Jos käytät kuohukermaa, keitto saa erityisen pehmeän maun. Kuohukerman voi myös vatkata kevyesti ennen keittoon lisäämistä.
-Sieniä ei turhaan tarvitse pilkkoa kauhean pieniksi, ne kutistuvat kuitenkin nestettä menettäessään.



Ei kommentteja :