keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Pätkiskakku


Tein kaverini syntymäpäivän kunniaksi melkeinpä tavallisinta mahdollista suklaakakkua, paitsi että käytin taikinassa Pätkistä. Tämä resepti on kuitenkin varma, mahdoton pilata (edes munia ja sokeria ei tarvitse vaahdottaa), ja kukapa ei pitäisi Pätkiksistä! Ohje on Myllyn paras -sivuilta, mutta muuttelin joitakin mittoja hieman järkevämmiksi.

Pätkiskakku

    Taikina:
    4 dl vehnäjauhoja
    2-3 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    1 tl leivinjauhetta
    3 rkl kaakaojauhetta
    150 g sulatettua margariinia
    1 pss Pätkis Mini Bites -karkkeja / 7 patukkaa
    2 dl kermaviiliä / maustamatonta jogurttia
    3 munaa

    Kuorrutus:
    200 g tummaa suklaata
    100 g margariinia


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Taikina valmistuu hyvin yksinkertaisesti. Sekoita
ensin kuivat aineet keskenään, sulata margariini ja sekoita siihen haluamasi kokoisiksi paloiksi pilkotut Pätkikset (jätä halutessasi pari-kolme palaa koristelua varten), kermaviili ja munat. Sekoita kuivat aineet märkien kanssa, sekoittele huolellisesti pohjia myöten. Et kuitenkaan tarvitse mitään sähköaparaatteja.
Voitele pienehkö (halkaisija 15-20 cm) kakkuvuoka ja kaada siihen taikina. Paista uunissa n. 45 minuutin ajan. Kumoa paistunut kakku nurin päin jäähtymään ritilälle.
Kun kakku on jäähtynyt, sulata kattilassa pienellä lämmöllä kuorrutuksen suklaa ja margariini, kaada kakun päälle ja sivele reunoillekin. Rouhi mahdolliset suklaapalat vielä pinnalle koristeeksi.

Vinkkejä:
-Kuten aina leivonnassa, käytä mieluiten huoneenlämpöisiä, tai ainakin suunnilleen saman lämpöisiä aineksia. Anna sulan margariinin siis jäähtyä tarpeeksi kauan ja ota hyvissä ajoin kermaviili sekä munat huoneenlämpöön. Näin taikinasta tulee tasaista.
-Voit korvata Pätkiksen ihan millä tahansa suklaalla, itse voisin tehdä tätä vaikka Fazerinasta tai Geishastakin.

19 kommenttia :

nohanna kirjoitti...

Kas, samaa reseptiä tuli kokeiltua vähän aika sitten :) hyvää on!
ps. ihana kuva!

anskusiili kirjoitti...

Voi kiitos! : ) Niinpä näkyykin, olen tainnut ihan ensimmäisen kerran muuten bongata tuon reseptin sinun sivultasi joskus.

Anonyymi kirjoitti...

Kauniin näköinen kakku kyllä, mutta oli aivan liian kovaa ja tiivistä :(

anskusiili kirjoitti...

Aika tiivistä tällä reseptillä tulee, mutta henk. koht. kammoksun sellaista murenevaa suklaakakkutaikinaa. Kovaa tästä ei silti ainakaan minulla tullut!

S kirjoitti...

itse sain tästä liian vetistä :D voisi ehkä joskus pitää kakkuja uunissa sen vaaditun ajan eikä kiskoa ulos heti kun ne vähän saa väriä pintaansa... mutta en valita, sisus jäi hieman veteläks ja raa'aks mun paistoajoilla mutta silti aivan törkeän hyvää!

Mona kirjoitti...

Mmmm, nam!
Taidan väsäillä tätä synttäreille Perjantaina :)

Sinikeiju kirjoitti...

On meinaan tajuttoman ihania ohjeita täällä! Ajattelin leipoa tääläsen isänpäiväksi (: Kiitos!!

anskusiili kirjoitti...

Sinikeiju: Voi kiva kuulla!

peeeetra kirjoitti...

Huomenna äitini saa tuollaista kakkua synttärilahjaksi :) Nam, näyttää hyvältä.

anskusiili kirjoitti...

Peeeetra: Voi, äiti varmaan ilahtuu!

minna kirjoitti...

heei, jos tekee 24 cm kokoiseen vuokaan niin millä suhteilla noita määriä kannattaisi kasvattaa ? o:

anskusiili kirjoitti...

headphonemaniac: Oma vuokani on vain 15-senttinen, joten kannattaa kaksinkertaistaa määrät. : ) Jos kakusta näyttää tulevan kovin korkea, kannattaa lisätä myös paistoaikaa hieman.

minna kirjoitti...

kiitos kovasti!! :--)

minna kirjoitti...

Ja pakko vielä sanoa että blogis on yksi lemppareistani :--)

anskusiili kirjoitti...

Sen verran vielä varottaisin, että kakusta tulee sitten kaksinkertaistettuna aika iso! Eli jos ei ole montaa syöjää, suosittelisin tekemään noilla määrillä ohuemman kakun 24-senttiseen vuokaan ja paistamaan uunissa hieman vähemmän. : ) Ja voi, kiva kuulla!

Laura L kirjoitti...

Tuliko kakusta oikeasti kypsää 45 minuutissa? Itselläni saman kokoinen kakku oli 1 h uunissa, rengasvuoassa. :D

anskusiili kirjoitti...

neiti leipuri: Tulee kypsää minulla, kosteaa kylläkin. Kommenteissa on samaa valiteltu, samoin tuolla Myllyn Paras -sivun kommenteissa. Tuo on jo huima ero, varsinkin kun käytit rengasvuokaa. :D Puutikulla on hyvä aina testata, uuneissa on niin paljon eroja!

Laura L kirjoitti...

Kun itse tein geishasta, niin... Meneekö kakkuun oikeasti 1 pss pätkiksiä? :D Itse laitoin kokonaisen geishalevyn, ja sehän painaa vain 100 g. Voisin kokeilla tätä "aitoa" kakkuakin, enkä vain geishasta. :)

anskusiili kirjoitti...

Pätkispussi on 140 g, ihan kokonaan en taikinaan laittaisi vaan jättäisin pinnalle koristeeksi niin kuin ohjeessa lukee! :)