maanantai 21. joulukuuta 2009

Suklaafudge

Tein tänä vuonna joululahjaksi Nigellan ohjelmassa nähtyä suklaafudgea, jota lähti sitten muutamaankin osoitteeseen herkuteltavaksi. Mikään ei ole yhtä helppoa kuin näiden valmistaminen, joten vielä ehdit tehdä jollekin lahjaksi! Voit katsoa myös opetusvideon, jossa ihana Nigella näyttää mallia. Itse tosin jätin pistaasipähkinät pois, koska epäilen ettei yksi lahjan saajista pidä pähkinöistä suklaassa, ja laitoinkin keksimuruja.

Suklaafudge

    350 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 70 %)
    1 tlk kondensoitua maitoa
    2 rkl margariinia
    150 g vaaleita keksejä


Pilko suklaa kattilaan, kaada päälle kondensoitu maito ja margariini. Anna sulaa hiljalleen alhaisella lämmöllä ja sekoita pohjaa myöten. Murskaa samalla keksit pienehköksi murskaksi, mutta jätä jonkinlaisia sattumia sekaan. Kun suklaa on sulanut kokonaan, lisää joukkoon keksimurut ja kääntele.
Kaada seos 23x23cm-kokoiseen vuokaan, painele tasaiseksi pinnalta ja laita jääkaappiin kovettumaan.
Kun fudge on kovettunut, piirrä veitsellä pintaan viillot niin, että jaat palan ensin kahdeksaan osaan yhteen suuntaan viiltäen ja taas kahdeksaan osaan toiseen suuntaan. Ota pala irti vuoasta ja leikkaa veitsellä palat irti.

Vinkkejä:
-Voit käyttää näin joulun alla suklaassa myös rusinoita tai oikeastaan ihan mitä vaan mieleesi juolahtaa!
-Saat kauniin lahjarasian fudgelle, jos peset esimerkiksi lasisen pikakahvipurkin, poistat etiketit ja koristelet nauhalla.


3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

HEI,

minkäs kokoisia noi kondensoitumito tlk:it on suomessa? EN ole siellä kertaakaan vielä käyttänyt kondensoitua maitoa ja olen nyt gran canarialla talven, joten olis kiva tietää että kuinka isoa purnukkaa pitää täältä hakea kun puhut tölkistä :)

Hyvää joulunodotusaikaa! :)

Ps. Ovatko nämä oikeasti näin helppoja tehdä miltä kuulostaa? :)

anskusiili kirjoitti...

Moikka, ostamani tölkit ovat aina olleet 397 g tarkalleen. : D

Ja näiden tekeminen on naurettavan helppoa, ohjetta voi myös muokata omien tarpeiden ja mieltymysten mukaan. Hyviä joulun aikoja sinne!

Elli kirjoitti...

Hei!

Mun on ihan pakko kommentoida: rakastan sun blogia! Aina kun on tarve/halu leipoa jotain ihanaa, tuun ensimmäisenö katsomaan sun reseptejä.

Viime uutenavuotena tein näitä ihania suklaafudge paloja ja ne oli hitti! Lisäsin päälle syötävää kimalletta, joka purkissa oli pinkkiä mutta suklaan päällä näyttikin vihreältä - mieleen tuli siis ilotulitukset ja mikäs sen sopivampaa uudenvuodenbileisiin ;)

Nyt vapun tullessa piti tehdä juustokakku tai jotain keväisiä cupcakeja vappubileisiin, mutta päädyin taas valitsemaan tän fudgen. (Uskoisin, että pehmeät suklaafudgepalat tekee kauppansa skumpan kanssa) Tällä kertaa laitan sekaan joitain muita keksejä, ehkä jotain minttua, ja päälle taas sitä hilettä. Ne on niin juhlavan näköisiä, varsinkin kun ne asettelee pitkälle ja kapealle vadille.

Oot ihan mahtava, kiitos tästä blogista!!

- Elli