torstai 10. syyskuuta 2009

Tomaattinen kasvsislasagne

Kokeilin taas uutta mutta tutun tyyppistä kasvisruokaa, hyviä ohjeita kun ei voi olla koskaan liikaa.
En ole koskaan ollut kauhean kostean lasagnen ystävä, joten tässä ohjeessa lasagne ei ui maitokastikkeessa. Mikäli itse pidät kosteammasta versiosta, voit mielestäni huoletta tuplata maitokastikkeen ainemäärät!

Tomaattinen kasvislasagne

    Kasviskastike:
    3 sipulia
    2 valkosipulinkynttä
    n. 15 aurinkokuivattua tomaattia
    4 porkkanaa
    2 rkl öljyä
    2 rkl tomaattipyreetä
    400 g tomaattimurskaa
    1 dl tummaa soijarouhetta
    3 dl vettä
    basilikaa
    suolaa
    mustapippuria

    Maitokastike:
    2 rkl öljyä
    1/2 dl vehnäjauhoja
    5 dl maitoa
    2 dl juustoraastetta
    suolaa
    mustapippuria

    n. 9 lasagnelevyä
    1 dl juustoraasteetta


Pilko sipulit ja valkosipulit, kuori ja raasta porkkanat. Paloittele vielä aurinokuivatut tomaatit pienemmiksi.
Lämmitä öljy pannulla ja kuullota hetken ajan sipulia, valkosipulia ja porkkanaraastetta. Anna saada väriä ja lisää aurinkokuivatut tomaatit, tomaattipyree, tomaattimurska, soijarouhe, vesi ja basilika, mikäli käytät kuivattua. Jos käytät tuoretta basilikaa, lisää se vasta kun kastike on poreillut kymmenisen minuuttia. Mausta vielä suolalla ja mustapippurilla.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Valmista juustokastike lämmittämällä öljy kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja anna seoksen hieman ruskistua. Lisää maito hiljalleen sekaan, sekoita samalla pohjia myöten. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausta.
Lado uunivuokaan ensin kerros kasviskastiketta, sitten kerros juustokastiketta ja päälle lasagnelevyjä. Toista samalla tavalla, kunnes ainekset loppuvat. Jätä juustokastike päällimmäiseksi. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja paista uunissa n. 30 minuuttia.

Vinkkejä:
-Mikäli et pidä soijarouheesta, voit korvata sen vaikka pienehköllä kesäkurpitsalla. Raasta kesäkurpitsa raasteeksi ja lisää se pannulle ihan alussa, samaan aikaan kuin sipulit ja porkkanakin. Laita silloin vettäkin sekaan enää desin verran.
-Maidon keittäminen saattaa olla hankalaa, joten käytä mieluiten teflonkattilaa. Jos et kuitenkaan sellaista omista, älä käyttä kattilassa missään nimessä kantta, pidä lämpö alhaalla ja sekoittele koko ajan.

Ei kommentteja :