maanantai 14. syyskuuta 2009

Suklaajuustokakku

Myönnettäköön, etten ole suklaakakkujen, suklaajäätelön tai suklaakeksien suurin ystävä, mutta suklaajuustokakulle annan mieluusti mahdollisuuden.
Ohje on Maku-reseptiarkistosta (alkuperäisesti Tiinan ihana suklaajuustokakku), ja kummastelin kyllä vähäsen esimerkiksi sitä, miten juustoa on vain parisataa grammaa, mutta onneksi epäilin turhaan. Olisin nimittäin voinut syödä lusikalla pelkän täytteen siltä seisomalta, sen rakenne oli jotenkin ennennäkemättömän ihana!

Suklaajuustokakku

    Pohja:
    175 g keksejä
    75 g margariinia

    Täyte:
    200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 70%)
    200 g Philadelphia-tuorejuustoa
    1 1/4 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria
    2 munaa
    2 dl kuohukermaa
    4 liivatelehteä
    2 rkl vettä


Murskaa pohjan keksit ja sulata margariini. Sekoita keskenään ja painele irtopohjaisen vuoan pohjalle. Laita kylmään odottamaan.
Sulata suklaa vesihauteessa, sekoita sillä välin tuorejuustoon munien keltuaiset, puolet sokerista ja vaniljasokeri. Vatkaa toisessa kipossa valkuaiset ja loput sokerista keskenään kovaksi vaahdoksi. Laita tässä välissä liivatelehdet kylmään vesiastiaan pehmenemään. Vatkaa vielä kolmannessa kipossa kuohukerma ja yhdistä sitten sulanut suklaa, tuorejuusto, kuohukerma ja viimeiseksi valkuaisvaahto.
Kiehauta 2 rkl vettä ja purista pehmenneistä liivatelehdistä liika vesi pois. Sekoita yksi kerrallaan kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada liivaseos sitten täytteen sekaan. Sekoita ja kaada vuokaan, annan jähmettyä jääkaapissa yön yli.

Vinkkejä:
-Älä heitä pois kaikkea vettä vesihauteesta, säästä 2 rkl valmiiksi kuumaa vettä liivatetta varten. Itse kuitenkin lämmitin veden vielä kiehumispisteeseen varmuuden vuoksi, että liivate varmasti toimii oikein.
-Koristele kakku esimerkiksi minttusuklaarakeilla (maailman parhaita) tai sulatetulla suklaalla, jolla voit tehdä raitoja yksittäisten suklaajuustokakkupalojen päälle juuri ennen tarjoilua.

8 kommenttia :

Satu kirjoitti...

Näyttääpä ihanalta. Tällä voisikin juhlistaa perjantain palkkapäivää!

anskusiili kirjoitti...

Voi suosittelen, mutta tämä on niin tönkköä tavaraa, että kannattaa tehdä puolikas annos ja sittenkin pyytää kaveri maistelemaan. : )

julia kirjoitti...

Oi ihanan näköinen :) Kävi muuten mielessä, että tykkäätkö sitten oikein ihan perus suklaastakaan? :D

anskusiili kirjoitti...

jULIA, voi tykkään kauheasti ihan pelkästä suklaasta, mutta mikään muu suklaajuttu ei oikein maistu yhtä hyvältä. : )

Anonyymi kirjoitti...

vitsi sulla on täällä niin paljon kivoja ohjeita etten tiedä mistä aloittaisi kokeileen :--) t.uusi selailija

Satu kirjoitti...

Äsken pistin tän jääkaappiin valmistumaan mut mulla tais olla isompi vuoka kuin sulla, koska mulla sitä täytettä riitti vuokaan varmaan ihan sopivasti, aika matala kakku tulossa :)
Mut huh mikä urakka, huomaa ettei mussa kokin lahjoja ole! Ensinnäkin oikeanlaiset välineet on kaiken A ja O, se helpottaa aina kummasti kun kippoja olisi enemmän ja suurempia kuin yksi minikokoinen, ja se että valkuaisten vatkaamiseen olisi se sähkövatkain eikä edes yrittäisi käsin... Onneksi uskalsin käydä naapurilta kysymässä sitäkin lainaan!
Mutta olit oikeassa, sitä täytettä olis voinu lusikoida ihan suoraan :)

anskusiili kirjoitti...

Uusi selailija, ihana kuulla!

Satu, minä tein itse puolikkaan annoksen sellaiseen vain 15-senttiseen vuokaan ja tuli paljon kakkua. : )
Joo minullekin on noita välineitä kertynyt hiljalleen, ja niitä on kieltämättä aika paljon. Kannattaa ottaa myös kattilat hyötykäyttöön, niitä on ihan hyvä käyttää leipomisessa.

Anonyymi kirjoitti...

haha. Kakku on jo jääkaapissa, liivatteet jäivät pöydälle. Saa nähdä mitä tulee.