lauantai 8. elokuuta 2009

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Sain rasiallisen vadelmia, joita en edes joutunut itse keräämään, ja mieleni alkoi heti tehdä juustokakkua. Olen aiemmin tehnyt vadelmajuustokakkua, joka on uunissa valmistettava versio (oma suosikkivalmistustapani), mutta nyt kehittelin hyydytetyn juustokakun ohjeen. Tämä oli niin mainiota, että saatan jatkossakin tehdä enemmän hyydytettyjä kakkuja.

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

    Pohja:
    n. 10 Digestive-keksiä
    n. 50 g margariinia

    Täyte:
    130 g valkosuklaata
    2 dl Flora Vispiä
    200 g Philadelphia-tuorejuustoa
    1 1/2 dl vadelmia
    1/2 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    4 liivatetta
    1 dl vettä

    Päälle:
    vadelmia


Murskaa Digestivet ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan, laita jääkaappiin odottamaan.
Vaahdota Flora Vispi. Notkista tuorejuusto eri astiassa lisäämällä sinne sokeri. Murskaa vadelmia haarukalla ja sekoita tuorejuustoon.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Laita liivatelehdet kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi pehmenemään. Kiehauta kattilassa 1 dl vettä ja purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, sekoita kiehuvaan veteen yksi kerrallaan.
Yhdistä keskenään sulatettu valkosuklaa, tuorejuusto-vadelmaseos, Flora Vispi ja liivatevesi.
Kaada täyte vuokaan ja anna levätä jääkaapissa mielellään yön yli, mutta jos olet malttamaton, hyytymisessä menee muutama tunti.

Vinkkejä:
-Ota aineet, tuorejuusto ja Flora Vanilla erityisesti, hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jotta sulatettu valkosuklaa ei paakkuuntuisi toisiin aineisiin sekoitettaessa.
-Saat päälle laitettavat vadelmat tarttumaan kakkuun paremmin, jos painelet ne kiinni pintaan, kun juustokakku on ollut jääkaapissa n. tunnin.

1 kommentti :

tärpätti kirjoitti...

Herkullisen näköinen kakku :)