lauantai 6. kesäkuuta 2009

Suklaafondant

Löysin Trendin sivuilta hyvän suklaafondantohjeen, jossa perinteisen suklaaleivoksen keskelle painetaan valkosuklaapala. Itse korvasin valkosuklaan vaahtokarkilla, ja oikein ihanalta maistui. Suklaafondant on siis vähän kuin kuohkea muffini, jonka sisus on sopivan löysää. Epäonnistunut fondant on painunut kasaan ja paistunut liian kypsäksi keskeltä, ja parhaaseen lopputulokseen pääsee vain omaa uunia testailemalla ja muutaman kerran epäonnistuttua.

Suklaafondant (neljä pientä annosta)

    45 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh. 70 %)
    50 g margariinia
    2 munaa
    3/4 dl sokeria
    1/2 dl vehnäjauhoja
    4 vaahtokarkkia


Laita uuni lämpenemään n. 190 asteeseen.
Sulata suklaa ja kuutioitu margariini vesihauteessa ja ota sulanut seos jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, sihtaa vehnäjauhot sekaan teesiivilää käyttäen.
Kaada joukkoon hieman jäähtynyt suklaaseos ja kääntele varovasti. Kaada taikinaa neljään pieneen voideltuun annosvuokaan, mutta jätä pari senttiä kohoamisvaraa. Paina keskelle vaahtokarkki ja paista uunissa n. 10 minuutin ajan.
Anna jäähtyä ja nauti vaikka jäätelön tai mascarponejuuston kanssa.

Vinkkejä:
-Älä sorru käyttämään vaaleaa suklaata, vaikka se olisikin mielestäsi tummaa parempaa. Tumma suklaa sopii leipomisen paremmin, jotkut ekspertit sanovat maitosuklaasta tulevan harmaita ja latteita leivoksia.
-Vaahdota munat ja sokeri niin tönköksi vaahdoksi kuin viitsit, sillä vaahto on tämän taikinan selkäranka.

1 kommentti :

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään sun blogista tooooosi paljon :). En ole tähän mennessä kokeillut vielä mitään, mutta montaa reseptiä on pitänyt kokeilla. Tykkään myös siittä, että kuvat ovat tosi hyvälaatuisia. Jatka samaan malliin !