torstai 4. kesäkuuta 2009

Kookoskana

Kun yhdistää kookosta, chiliä ja kanaa, ei voi mennä metsään! Taas parin viikon kasvisruokapuputtelun jälkeen teki mieli kunnon kanaa, joten tässä tulee. Chilitahna on muuten oiva ostos, se säilyy jääkaapissa ikuisuuden avattuna ja toimii kaiken kanssa.

Kookoskana

    n. 600 g broilerin fileesuikaleita
    2 sipulia
    1 valkosipulinkynsi
    5 tomaattia
    öljyä
    n. 2 dl kookosmaitoa
    1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä
    1 tl chilitahnaa (maista, riippuu tulisuudesta)
    suolaa
    1 rkl perunajauhoja


Pilko sipulit, valkosipuli ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Lämmitä pieni määrä öljyä pannulla ja lisää kasvikset. Anna porista n. 5 minuuttia ja lisää broileri. Kääntele kunnes broileri on kypsän näköistä pinnalta, lisää kookosmaito, korianterinsiemenet, chilitahna ja suola. Anna poreilla n. 10 minuutin ajan.
Sekoita perunajauho pieneen tilkkaan kylmää vettä, ota pannu pois liedeltä ja kaada perunajauho-vesiseos nauhana kastikkeeseen. Tarjoile riisin kanssa!

Vinkkejä:
-Myös muu liha (nauta, possu) käy, miksei kalakin.
-Voit lisätä loppuvaiheessa vielä vaikkapa säilykeananasta -tai mangoa sekaan.

Ei kommentteja :