lauantai 8. maaliskuuta 2014

Naistenpäivän kookosherkut


Hyvää naistenpäivää kaikille! Mieleeni tulee yksi hauska lehtileike, jossa muuan rouva ilmaisee mielipiteensä miestenpäivän tarpeellisuudesta: "Isänpäivä on jo olemassa, joten miestenpäivää ei tarvita." Oli miten oli, naistenpäivä on ainakin hyvä tekosyy vedellä suklaata hemmottelun nimissä.

Minä tein taktisen liikkeen, kun valmistin itselleni ihania vegaanisia, tummalla suklaalla kuorrutettuja kookosherkkuja, jotka tiedän varmasti saavani syödä ihan yksin. Nämä maistuvat vähän Bounty-patukalta mutta ovat vegaanisia ja paljon luonnonmukaisempia.


Naistenpäivän kookosherkut (n. 15 kpl)

2 dl luomu kookoshiutaleita
1 dl kookosmaitoa tai -kermaa
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 1/2 rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa jos ei tarvitse olla vegaanista)
ripaus vaniljajauhetta / tilkka vaniljauutetta
100 g tummaa suklaata (kaakopitoisuus n. 70 %)

Sekoita ainekset tummaa suklaata lukuun ottamatta kattilassa, lämmitä kunnes kookosöljy ja siirappi ovat sulaneet joukkoon.
Jaa mössö silikoniseen jääpala- tai konvehtimuottiin, tasoita pinta ja laita pakastimeen jäätymään.
Ota jäätyneet kookosherkut muotista. Sulata tumma suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa. Kasta kookosherkut suklaaseen ja laita ritilälle jähmettymään. 
Nauti ja säilytä mahdollisia jäljelle jääneitä herkkuja jääkaapissa.


Vinkkejä:
- Nämä eivät ole kovin makeita, joten jos tykkäät makeammasta, lisää siirapin/hunajan määrää tai lisää vaikka steviaa pari tippaa.
- Jos haluat oikein panostaa, temperoi suklaa. Lämmitä tumma suklaa ensiksi mikrossa tai kattilassa 48–50-asteiseksi, laita kulho sitten suuremman, kylmää vettä sisältävän kulhon päälle ja sekoittele suklaata, kunnes lämpötila on 27–28 astetta. Lämmitä suklaa sitten varovaisesti 31–32-asteiseksi mutta älä yli. Temperoitu suklaa on rapsakampaa, kauniimman väristä eikä sula niin helposti kuin temperoimaton suklaa.

4 kommenttia :

Maukku kirjoitti...

ahh rakastan bountya! tää resepti menee kyllä lähiaikoina kokeiluun, tositarkoituksella! kiitos :--)

Elina/Chocochili.net kirjoitti...

Näitä voisikin testata! Mäkin tein blogiin joskus parisen vuotta sitten Bounty-tryffeleitä, mutta niihin tuli kyllä aika paljon sokeria. Voisi hyvin kokeilla, miten tällainen terveellisempi versio toimii :)

Inari kirjoitti...

Miestenpäiväkin on muuten jo olemassa, sitä vietetään kansainvälisesti 19. marraskuuta.

Nämä näyttävät niin herkullisilta, että täytynee kokeilla ja pian! Vaikka jokin aika sitten bloggaamasi minttusuklaakeksit ovat kyllä ensin tekolistalla :)

anskusiili kirjoitti...

Maukku: Voi kiva kuulla, toivottavasti tykkäät näistä yhtä paljon kuin minäkin!

Elina: Kävin kurkkaamassa arkistossasi, ja hyvin samantapainen ohje on kyseessä. : ) Kannattaa kokeilla näitäkin, todella hyvin menevät makeannälkään vaikka sokeria ei ole paljoakaan.

Inari: Kivaa, että leipomisinto on tarttunut sinne! Ja kiitos tiedosta, en ollenkaan tiennyt miestenpäivästä. Pitää yllättää mies silloin. :D