perjantai 13. joulukuuta 2013

Jouluvinkkejä

Minulta jäi tänä vuonna joululeipomiset aika minimiin, koska huomenna matkaan Meksikon lämpöön ja takaisin tulen vasta jouluaattona. Ajattelin kuitenkin vielä koota teille Lunnissa vieraileville muutamia hyväksi todettuja ohjeita ja lahjavinkkejä.


Yksi hyvä lahjaidea tai ihan vain jouluherkku on suklaalla kuorrutetut macadamiapähkinät. Makadamiapähkinät ovat aivan älyttömän hyviä ja jotenkin vähemmän jauhoisia rakenteeltaan kuin monet muut pähkinät. Suosittelisin ensin temperoimaan suklaan (ohjeita esimerkiksi täällä) ja sen jälkeen kastamaan pähkinät haarukan avulla suklaaseen. Temperoitu suklaa on jähmettyessään kauniimman väristä kuin tavallinen suklaa ja säilyttää muotonsa huoneenlämmössäkin. Kannattaa valita sellaista suklaata, jossa ei ole mitään muuta rasvaa kuin kaakaorasvaa!


Helpot vadelmamarmeladit valmistuvat ilman liivatetta tai agar-agaria, suosittelen kyllä kokeilemaan. Kannattaa tehdä marmeladit vaikka vähän ennen jouluaattoa (koska ne tulee säilyttää huoneenlämmössä) ja pakata ne nättiin lasipurkkiin.


Ei tule joulua ilman maustekakkua! Monet mieltävät kuivakakut tylsiksi ja, no, kuiviksi, mutta hyvällä ohjeella tehty kuivakakku on todella kostea ja maukas. Jouluisessa kuivakakussa pitää olla toki kanelia, muskottipähkinää ja inkivääriä.


Näissä joulutortuissa on luumua, mutta ei marmeladin muodossa, ja lisäksi vaniljarahkaa. Nätit herkut valmistuvat yhtä nopeasti kuin tavallisetkin joulutortut ja taatusti somistavat joulupöytää.


Tämä Nigellan suklaafudge on taattua no fail -osastoa, koska aineet vain sekoitetaan kattilassa eikä sen kummempaa keittämistä tarvita. Nämä säilyvät parhaiten jääkaapissa, joten ne voi valmistaa hyvin jo ennen joulua.

Joulu-tagin alta löytyvät loputkin jouluherkut, joten inspiraation puuttuessa suosittelen kurkkaamaan.

2 kommenttia :

LOTTA kirjoitti...

Kiitos näistä!Ja muutenkin rakastan sun blogia. Tekee aina mieli itekki alkaa leipoa ku oikein selailee. :)

http://foreverandalways-lotta.blogspot.fi/

anskusiili kirjoitti...

Lotta ole hyvä vain! Kiitos sinulle kivoista sanoistasi. :))