Syksyllä porkkanakakkuhimolta ei voi välttyä, ja yhden kokonaisen kakun leipomisen sijasta halusin tehdä yksittäisiä cupcakeseja. Perinteisessä porkkanakakussa on hieman jämäkämpi rakenne ja paljon pähkinärouhetta, mutta löysinkin Muffinikirjasta oikein kuohkeiden cupcake-versioiden ohjeen.
Porkkanacupcakes (12 kpl)
Taikina:
100 g voita
1/2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 muna
1/2 dl appelsiinin mehua
1/2 dl maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus muskottipähkinää
ripaus jauhettua inkivääriä
1 luomuappelsiinin kuori
1 iso porkkana
1 dl saksanpähkinärouhetta
Kuorrutus:
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
ripaus kanelia
(koristeluun porkkanaraastetta)
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Raasta porkkana hienoksi, samoin huolellisesti pestyn appelsiinin kuori.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi sokereiden kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna, appelsiinista puristettu mehu ja maito.
Siivilöi vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet kulhoon. Yhdistä vaahtoon varovaisesti käännellen, lisää lopuksi porkkanaraaste, appelsiinin kuori ja pähkinärouhe.
Jaa taikina 12-koloiseen muffinivuokaan, käytä koloissa paperisia muffinivuokia.
Paista uunissa n. 20 minuutin ajan, anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus sekoittamalla tuorejuusto sokerin ja kanelin kanssa tasaiseksi massaksi. Pursota tai levitä leivosten päälle. Koristele halutessasi porkkanaraasteella.
Vinkkejä:
- Kertaukseksi: leivonnassa aineiden tulee yleisesti ottaen olla saman lämpöisiä. Ota voi, muna, maito ja appelsiini huoneenlämpöön ajoissa, jotta taikinan rakenteesta tulisi mahdollisimman hyvä. Lämpötilaerot aiheuttavat esimerkiksi juoksettumista.
- Jauhot on hyvä siivilöidä, jos taikinassa on jotakin vaahdotettua. Ei niinkään paakkujen vuoksi, vaan siksi että taikinasta tulisi mahdollisimman ilmava.
5 kommenttia :
Ihanan näköiset muffinit ja sopivat mainiosti tähän sadonkorjuun aikaan :)
Kaunista niin kuin aina! Voiskohan noista tehdä kurpitsaversion (meillä kun sitä kurpitsaa on yllin kyllin :))?
Kiitos tästä ohjeesta, pitääpä kokeilla! :)
Minna Ahvenainen: Kiitoksia! : ) Hyvin sopisi vaikka kurpitsakin, kuten Bettiina alapuolella kommentoikin.
Bettiina's Food Dreams: Voi kiitos! Ja aivan varmasti, ei varmaan tarvitse ohjetta muuten väännellä kun vain vaihtaa porkkanan kurpitsaraasteeseen. : ) Meillä taas ei ole melkein ikinä kurpitsaa kotona, ellei nyt tarjouksesta satu löytämään.
Anniina V: Kannattaa, helppo ja takuuvarma ohje on!
Herkullisen näköistä! Mä sitten rakastan porkkanakakkua!! Pitänee kokeilla muffinsseja joku päivä :)
Lähetä kommentti