tiistai 29. lokakuuta 2013

Toffeetäytteiset suklaakeksit


Olen nähnyt ulkomaalaisilla leivontasivustoilla kaiken maailman täytettyjä keksejä, ja parhaimmillaan keksin sisälle on saatettu laittaa keksi. Itse en ryhtynyt ihan näin villiksi vaan löysin kivan reseptin, jossa suklaakeksin sisälle laitetaan toffeetäytteinen suklaanappi. Joillekin suklaa ja toffee yhdessä voi olla vähän too much, joten leivoin ensin mahtavan ystäväni syntymäpäiville minttukonvehtitäytteisiä keksejä. Mitäs sitä leivonnassa soveltamisesta sanotaankaan... älä sovella! Minttukonvehtien täyte oli ilmeisesti paljon juoksevampaa kuin Centerien, ja minttutäyte tuli paistamisen aikana hienosti pihalle kekseistä. Pelti oli täynnä sulanutta minttumössöä, joten keksejä oli mahdoton irroittaa leivinpaperista ehjinä.


Toffeetäytteiset suklaakeksit (24 kpl)

115 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
(1 tl vaniljauutetta)
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl (40 g) kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1/2 tl ruokasoodaa
20-24 kpl Center-suklaita

Vaahdota huoneenlämpöinen voi molempien sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi (vaahdotusta muutaman minuutin ajan). Lisää (vaniljauute ja) muna ja vatkaa joukkoon.
Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe ja sooda. Sekoita ja lisää kolmessa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin n. tunniksi.
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Ota noin ruokalusikallinen taikinaa käteen, paina keskelle yksi konvehti ja pyöritä palloksi. Taikinaa tulee olla sen verran, että konvehti on kokonaan peittynyt. Pyörittele halutessasi sokerissa.
Asettele pallurat parin sentin päähän toisistaan leivinpaperille, paista uunissa n. 8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Vinkkejä:
- Yhdessä Center-patukassa oli laskujeni mukaan 13 suklaata, joten tarvitset kaksi pötköä. Jää pari vielä syötäväksikin!


20 kommenttia :

Saga kirjoitti...

Voi vitsi, jotta nää kuulostaa ja näyttää herkullisilta. Pitää kokeilla. Rasvan voi varmaan vaihtaa margariiniksi?

Siiri kirjoitti...

Ihana täyte! :)

Elsi kirjoitti...

Oi pakko kokeilla! :D Oon tosi suuri makean ystävä!

Jenny kirjoitti...

Oh, miksi näin tämän? Miksi Anna vinkkas mulle näistä :D oon tarkotuksella pysyny pois nyt tästä blogista kun aina alkaa himottaa ihan väärät asiat, esim. nyt nuo karkit ja keksitaikina. Todennäkösesti söisin ne siis erikseen jo valmistusvaiheessa, mut se selvinnee jahka keksin hyvän syyn tehdä näitä :D

essi kirjoitti...

Vooi ku näyttää hyviltä! Kunnon leipomisinspis iskee:D

Mona kirjoitti...

Aaaaapua mikä keksihimo iski!
Minä onneton vielä kurkkasin ton "keksi keksin sisällä" linkin... Nam!

anskusiili kirjoitti...

Saga: Kokeile ihmeessä, margariinikin käy!

Siiri: Hih, parasta näissä kekseissä!

Ella: No sama, en tunne käsitettä liian makea. Paitsi että nämä varmaan jo lähentelevät sitä?

Jenny: Voi raukkaa, Anna kertoi että välttelet mun blogia viimeiseen asti. :D Leivonnassa parasta on juuri taikinan syöminen, vaikken olekaan enää viisivuotias.....

essi: Kiva kuulla, sitten vain leipomaan! :)

Mona: Hihii kieltämättä houkuttelisi ajatus tuosta keksitäytteestäkin...

Heidi kirjoitti...

Nämä näyttävät kyllä niin hyviltä! :)

anskusiili kirjoitti...

Heidi: Sanoisin, että suklaakeksi, jonka sisällä on suklaakarkki on vähintäänkin varma hitti! : D

essi kirjoitti...

Leivoin näitä äsken ja tuli tooosi hyviä! :)

anskusiili kirjoitti...

essi: Hei kiva kuulla, että innostuit sitten leipomaan!

ava kirjoitti...

Rupesin just leipomaan näitä, vaikutti sen verran herkuilta..:D

Anonyymi kirjoitti...

Nam! Minkälaisia minttukonvehteja käytit? Mitenkä luulet after eightin sopivan tähän? :) Kokeilin tällä toffeeohjeella ja nyt himoittas tehä toinen satsi minttuversiona!!

anskusiili kirjoitti...

eva: Jes kiva! Toivottavasti tykkäsit. ;)

Anonyymi: Käytin niitä Pandan tummia minttutäytteisiä konvehteja, joiden täyte on paljon juoksevampaa kuin esimerkiksi After Eighteissä. After Eightien kanssa voisikin toimia, tosin minttua ei sitten ole niin paljoa keskellä!

Roosaw kirjoitti...

pakko kokeilla, kunhan saan kaapin täytteeksi fariinisokeria! - usein kun sitä tässä taloudessa ei käytetä

Kaikki reseptit ja kuvat näyttää mielettömän herkullisilta!

anskusiili kirjoitti...

Roosaw: Usein fariinisokeri säilyy vähän huonosti, ymmärrän jos sitä ei yleensä löydy kotoa. : ) Mutta kiitos kovasti!

anskusiili kirjoitti...

Roosaw: Usein fariinisokeri säilyy vähän huonosti, ymmärrän jos sitä ei yleensä löydy kotoa. : ) Mutta kiitos kovasti!

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Oon löytäny blogistas hurjasti joululeipomusinspiksiä, lista vaan kasvaa ^_^

Aattelin tehdä näitä keksejä huomenna joululahjaviemisiksi opiskelukavereille, muuttuuko noi jäähtyessään sen verran koviksi, että uskaltaa pakata vaikka johonki pieneen pussiin, osaakko sanoa? :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitenköhän nää säilyy? Voiko pitää useamman päivän huoneenlämmössä vai oisko syytä laittaa jääkaappiin? Leivoin tänään jouluviemisiks.. Ihania! Käytin dumleja ja hyvin toimi :)

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi1: Anteeksi kun vastaus tulee myöhässä, en ole päässyt netin ääreen kunnolla ulkomailla! Mutta muille mahdollisesti kiinnostuneille tiedoksi, että keksit jähmettyvät aika koviksi ja hyvin muotonsa pitäviksi. :)

Anonyymi2: Kiva kuulla, että Dumletkin toimii. Kiitos tiedosta! :) Meillä nämä menivät äkkiä, mutta en keksi syytä miksi eivät säilyisi.