maanantai 14. lokakuuta 2013

Chia-omenavanukas


Aamupalavinkkiä seuraa teille, jotka ovat tehneet syksyn omenista omenasosetta. Olen täysin hurahtanut chia-siemeniin, joista saa tehtyä ihania ja terveellisiä aamupalavanukkaita. Chia-siemenillä on hyvä nesteensitomiskyky, minkä vuoksi ne muodostavat nesteen kanssa vanukasmaista geeliä. Siemenet ovat myös hyvin ravinteikkaita ja sisältävät omega 3- ja omega 6 -rasvahappoja, proteiinia ja paljon kuitua.
Tämä aamupalavanukas maistuu aivan omenapiirakalta ja on ravinteikkuutensa vuoksi hyvin täyttävää.

Chia-omenavanukas (1 annos)

2 dl mantelimaitoa
2 rkl chia-siemeniä
pari tippaa nestemäistä steviaa / 1 rkl hunajaa
kanelia
muskottipähkinää
1/2 dl omenasosetta

Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja laita kylmään. Sekoita uudelleen n. 5 minuutin kuluttua ja jätä jääkaappiin tekeytymään peitettynä vähintään tunniksi mutta mielellään yön yli.

- Chia-siemeniä saa luontaistuotekaupoista (Ruohonjuuri, Punnitse & Säästä), ja superfoodiksi siemenet eivät ole mitenkään älyttömän kalliita (n. 10 euroa / 350 g).

6 kommenttia :

Hannele kirjoitti...

Houkutteleva ohje! Kiitos!

Bettina's Food Dreams kirjoitti...

Onpas mielenkiintoinen ohje...olen noista jo kuullut, mutta en koskaan kokeillut. Tätä on sen verran helppo valmistaa, että täytyy kyllä kokeilla!

Tusla kirjoitti...

Miten mä en ole tajunnut laittaa niitä Chian siemeniä likoamaan mantelimaitoon? Tämä kuulostaa ihanalta! :)

anskusiili kirjoitti...

Hannele: Kiva kuulla!

Bettina: Helpommaksi ei voi mennä, suosittelen kyllä sijoittamaan chiansiemeniin kun ne sopivat vaikka leipätaikinaankin jos ei pelkkää vanukasta halua tehdä. : )

Tusla: Mantelimaito sopii kyllä erinomaisen hyvin, tavalliseen maitoon tai veteen en ole vielä kokeillutkaan! :)

Anonyymi kirjoitti...

Löysin Annan blogin kautta tänne ja kävin äänestämässä :) ♥

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Ai että, kiva kuulla! ♥