lauantai 14. syyskuuta 2013

Browniemuffinit Domino-muruilla


Tässä ohjeessa ensimmäisen kerran käytössäni ollut taikina on tullut jäädäkseen minun keittiööni. Poikaystäväni, joka ei mitenkään aina innostu makeista herkuista, pyytää tällä ohjeella tehtyjä suklaamuffineita aina tasaisin väliajoin, ja pomminvarmempaa respetiä on turha hakea. Olen tarjonnut näitä jäätelön kanssa, kuorrutettuina cupcakes-versioina ja marjoilla koristeltuina, näin esimerkiksi. Tällä kertaa keksin jenkkityyliin lisätä taikinaan isoja paloja Domino-keksejä (jenkkiversio on tietty Oreo). Ei ehkä hienostunutta mutta älyttömän hyvää!

Browniemuffinit Domino-muruilla (12 kpl)

170 g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 munaa
2 rkl maitoa
(loraus vaniljauutetta tai esimerkiksi espressoa)
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
n. 100 g Domino-keksejä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja valmistele 12-koloinen muffinivuoka joko voitelemalla tai paperisilla muffinivuoilla.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Lisää hieman jäähtyneeseen voihin sokerit ja kaakaojauhe, lopuksi vielä maito ja munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen.
Toisessa kulhossa yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Rouhi Dominot reilun kokoisiksi palasiksi. Yhdistä märät ja kuivat aineet, sekoita nopeasti ja lisää joukkoon vielä keksirouhe.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 16-20 minuuttia. Varo ylipaistamasta!
Anna jäähtyä ensin hetki muffinivuoassa, poista sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.

Vinkkejä:
- Ainoastaan paistamisessa voi mennä mönkään, varo erityisesti ylipaistamasta! Voit heti tuoksun leijaillessa huoneeseen työntää puutikun leivoksen keskelle. Jos tikkuun tarttuu sekä raakaa että selvästi kypsää taikinaa, leivokset ovat valmiita. Jos tikkuun taas tarttuu pelkkää valuvaa taikinaa, leivokset ovat todennäköisesti alikypsyneitä.

6 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Nämä menevät kokeiluun - ihanan näköisiä!! Syysterveisin: minnamari

Keittiö avec amour kirjoitti...

Vaikuttaapa todella ihanalta ohjeelta. Miten ei ole tullutkaan mieleen käyttää keksihippuja kuppikakuissa? Tätä täytyy testata :) Olen vasta perustanut oman blogini, käy kurkkaamassa jos ehdit :) http://keittioavecamour.blogspot.fi/

anskusiili kirjoitti...

Minnamari: Kiva kuulla, hyviä syksyjä sinulle. : )

Sanna: Taisipa olla ensimmäinen kerta minullakin, vaikka esim. Digestivejä tulee hyödynnettyä laittoman paljon leivonnassa... Ja käyn ehdottomasti kurkkaamassa, kiva saada uusia ruokablogeja! : )

Tuuli kirjoitti...

Näitä pitää ehdottomasti kokeilla! Jo ensi viikonloppuna olisi hyvä tilaisuus kun olen menossa viettämään iltaa kavereiden kanssa nyyttärimeiningillä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Testattu on - tosi hyviä! Laitoin taikinaan myös suklaarouhetta, kun sitä sattui olemaan. Naminami! Ovat vaan niin täyttäviä, ettei pysty kovin monta syömään...Terv. minnamari

anskusiili kirjoitti...

Tuuli: Kiva kuulla, tulikos tehtyä? : )

Minnamari: Suklaarouhe ei varmasti ollut pahitteeksi! Mekin tehdään näitä yleensä puolikas satsi (6 kpl) eikä saada kaikkia mitenkään kahdestaan syötyä...