torstai 29. elokuuta 2013

Puolukka-kinuskimuffinit


Syksy on kesääkin antoisampaa aikaa leivonnan ja ruoanlaiton ystäville, sillä tarjolla on älyttömästi hienoja raaka-aineita marjoista hedelmiin, puhumattakaan vihanneksista ja sienistä. Tänään kotiintulomatkalla ostin litran puolukoita, joista leivoin siltä seisomalta kirpeän makeita, oikein tahmaisia muffineita, joiden keskelle on tyrkätty ennen paistamista nokare itse keitettyä kinuskia. Kinuski ja puolukat täydentävät toisiaan täydellisesti, ja yksinkertainen jälkiruoka syntyykin vaikka jäisistä puolukoista ja itse keitetystä kuumasta kinuskista. 

Puolukka-kinuskimuffinit (12 kpl)

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
nokare voita

Muffinitaikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl maitoa
100 g voita
3 dl puolukoita

Keitä ensin paksu kinuski muffineita varten. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma paksupohjaiseen kattilaan ja kiehauta, alenna lämpöä sitten keskilämmölle tai miedommalle ja anna seoksen poreilla hiljalleen 10-15 minuuttia. Sekoita välillä. Kun kinuski on selvästi paksuuntunut, voit tehdä vesilasitestin: tipauta pieni nokare kinuskia kylmään veteen ja kaada vesi lasista pois. Jos pohjalle jäänyt kinuskinokare on kiinteä eikä liuennut veteen, kinuski on valmista. Kinuskin saa keittää selvästi paksummaksi kuin esimerkiksi kuorrutetta tehdessä. Lisää valmiin kinuskin joukkoon nokare voita ja sekoita tasaiseksi.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita muffinitaikinan kuivat aineet keskenään (vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri), riko toiseen kulhoon munat ja lisää maito, vatkaa tasaiseksi. Sulata voi mikrossa ja anna hieman jäähtyä. Yhdistä muna-maitoseokseen, samalla sekoittaen.
Sekoita nopeasti kuivat ja märät aineet keskenään, sekoituksen loppuvaiheilla lisää puolukat. Älä jatka sekoittamista kauemmin kuin on tarvis.
Täytä 12-koloisen muffinipellin kolot hieman alle puolilleen taikinalla. Lisää nokare kinuskia ja loput taikinasta. Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes muffinit ovat kullanruskeita. 
Anna jäähtyä hetken ennen kuin poistat muffinit koloista. 

Vinkkejä:
- Tällä muffinitaikinalla ei tarvitse jättää kohoamisvaraa, eli kolot täyteen vain. Muffineista tulee vain kauniimpia, kun ne kohoavat reunojen yli.




Sitten vielä ilmoitusluontoista asiaa - Lunni leipoo on tänä vuonna ehdolla Glorian Blog Awardseissa Paras leivontablogi -kategoriassa! Olin ehdokkuudesta kuultuani kuin puulla päähän lyöty ja älyttömän otettu, ja tänään muut ehdokkaat nähdessäni meinasin pyörtyä. Ehdolla on minun lisäkseni yhdeksän upeaa leivontablogia, joista osa on minun omia leivontaidoleitani. Tuntuu vähintäänkin hullulta olla noin kovatasoisessa joukossa, mutta ehkä sinne kaivattiin myös tällainen pienempikin blogi. Täältä pääset katsomaan muutkin ehdokkaat, ja sivun alareunassa on linkki lukijoiden suosikkiblogi -äänestykseen. Parhaan leivontablogin valitsee tuomaristo, mutta lukijoiden suosikkiblogi -äänestyksessä kaikki voivat äänestää mitä tahansa lempiblogiansa (kolmessa kategoriassa: paras ruokablogi, paras sisustusblogi ja paras tyyliblogi). Lunni leipoo -blogille saa luonnollisesti käydä antamassa äänensä paras ruokablogi -kategoriassa. Olen jokaisesta äänestä kiitollinen, ja tällä hetkellä minulla on ainakin kaksi ääntä: yksi äidiltä ja toinen Annalta. ♥

12 kommenttia :

Jossu kirjoitti...

Oi namskis onpa herkullisen näköistä eikä ohjekaan onneksi ole rakettitiedettä ;)

Ansku / Yummy Baker kirjoitti...

Onnea ehdokkuudesta! täällä ainakin jännitetään jo ;)

Heidi/Mustikkasuu kirjoitti...

Mahtava makupari! Kauniit kuvat. Onnea kisaan, ansaitset kyllä paikkasi siellä, usko pois.:) Minä ainakin saan inpiraatiota blogistasi!

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköinen resepti taas, pakko kokeilla pian. Kovasti onnea ehdokkuudesta, todellakin sun blogi on inspiroiva ja toimiva, voittaja-ainesta!

Leipuri

Tiia kirjoitti...

Leivoin näitä ja ja VOI NAM! :)

anskusiili kirjoitti...

Jossu: Juu ei todellakaan, vähän tuoreempikin leipurikokelas kyllä onnistuu. : )

Ansku: Kiitoksia, ja sama täällä!

Melody: Kiitos ihanista sanoista. ♥

Leipuri: Olipas nätisti sanottu, kiitos sinulle. ♥

Tia: Ihana kuulla, ja hyvä että maistuivat!

Karusellisti kirjoitti...

Voi, näyttää täydellisen herkullisilta!

anskusiili kirjoitti...

Karusellisti: Kiva kuulla! Ja näin ohimennen, ihana nimimerkki sinulla.

Bettina's Food Dreams kirjoitti...

Nam..tulee vesi kielelle! Ei ole koskaan tullut mieleen tuollainen makuyhdistelmä.

Pipari kirjoitti...

Ensiksikin onnea ehdokkuudesta! Aivan mahdottoman upea juttu :)
Tätä reseptiä pitäisikin kokeilla. Yleensä puolukoiden käyttö rajoittuu meillä puuroihin ja hilloon.

Elektrojänis kirjoitti...

Nimipäiväsankari lenni tykkäsi näistä: Kuva

anskusiili kirjoitti...

Pipari: Kiitos sinulle! ♥ Puolukat kyllä sopivat ihanasti puuroon (vispipuuroa, nam), mutta puolukan ja kinuskin yhdistelmä on voittamaton.

Elektrojänis: Voi, aivan ihana kuva! Meillä on kotona melkein samanlainen lunni.