maanantai 15. heinäkuuta 2013

Jäädytetty kesäjuustokakku


Ehkä eniten käytössäni oleva leivontainspiraatiosivu on Foodgawker, jonka parissa voisin selailla kauniita kuvia tuntitolkulla. Tallennan suosikkini odottamaan leivonnalle otollista hetkeä ja leivon sitten jotakin suoraan ohjeesta tai inspiroidun kehittämään oman reseptini.

Tänään selailin vähän aikaa sitten tallentamiani kirsikka- ja marja-aiheisia reseptejä, joista lumoavimmalta näytti korkea, hempeän värinen juustokakku. Ohjeessa käytetään tuorejuuston lisäksi kreikkalaista jogurttia ja soseutettuja tuoreita kirsikoita ja pensasmustikoita. Helpon kakusta tekee se, että kakku vain tyrkätään pakkaseen muutamaksi tunniksi. Ei liivatteita eikä paistamista!

Ohje on sovellettu, löydetty Foodgawkerin kautta ihanasta Sugary and Buttery -blogista. Ainiin, ja pohjassa käytin Digestive-keksien sijasta Bastogneja, sillä maistoin kerran kaverini tekemää ihanaa juustokakkua, jossa oli Bastogne-pohja. Terkkuja Elinalle!



Jäädytetty kesäjuustokakku (n. 8 palaa)

Pohja:
150 g (12 kpl) Bastogne-keksejä
55 g voita

Täyte:
2 dl kirsikoita (kivet poistettu)
1 rasia (175 g) pensasmustikoita
400 g Philadelphiaa
250 g kreikkalaista jogurttia
1-2 dl tomusokeria

Päälle:
200 g kreikkalaista jogurttia
1 rkl tomusokeria
tuoreita marjoja

Valmista pohja murskaamalla keksit ja sulattamalla voi, yhdistä ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 15-24 cm, omani on tehty 15-senttiseen) pohjalle. Laita kylmään odottamaan.
Soseuta kirsikat ja mustikat sauvasekottimella, yhdistä tuorejuustoon ja jogurttiin. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on sileää. Lisää sitten tomusokeria oman makusi mukaan ja vatkaa keskinopeudella 1-2 minuutin ajan.
Kaada täyte pohjan päälle ja pakasta vähintään kuudeksi tunniksi tai yön yli. Ota huoneenlämpöön n. 30 minuuttia ennen tarjoilua, mieluummin ehkä jääkaappiin useammaksi tunniksi. Levitä kakun päälle kreikkalaista jogurttia, johon on sekoitettu tomusokeria. Viimeistele tuoreilla marjoilla.

Vinkkejä:
- Varsinkin jos käytät pienempää vuokaa ja kakustasi tulee korkea, kannattaa vuorata myös vuoan reunat leivinpaperilla. Näin kakun reunoista tulee tasaiset ja kakku irtoaa paremmin vuoasta.
- Voit korvata tomusokerin myös n. 20 tipalla nestemäistä steviaa.
- Suosittelen käyttämään paksua kreikkalaista jogurttia (esim. Fage-merkkinen), mutta jos käytät ohuempaa, voit valuttaa jogurtista ylimääräisen nesteen suodatinpaperin läpi.
- Jos et aio syödä kakkua kerralla, suosittelen ottamaan jäätyneen kakun pakastimesta ja leikkaamaan sen hieman sulaneena annospaloihin. Sopivan kokoiset palat voi sitten pakkasesta ottaa sulamaan ilman että koko kakkua tarvitsee syödä.


Minulla vähän lorahti voita pohjaan liikaa, ja jäätyneenä voi oli rumasti noussut keksikerroksen pinnalle... Älkää siis ihmetelkö tuota keltaisuutta!

4 kommenttia :

Mervi kirjoitti...

Apua.... näyttää aivan ihanalta! Nyt on kyllä ihan pakko testata!!

Dr.Sugar/Jinna kirjoitti...

Ihana! <3 tälläisistä kakuista itsekin pidän!

Sugary & Buttery kirjoitti...

Oh I love it, it's sooo good! I don't understand what you are writing ;) but the cake looks really good and I like your blog!

anskusiili kirjoitti...

Mervi: Toivottavasti intouduit kokeilemaan!

Jinna: Niinpä, vähän vastapainoa suklaaherkuille. : )

Sugary&Buttery: How nice that you visited! : ) Maybe I should add a google translator... And thank you for the great recipe!