sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista


Kaapissa lymyili melkein täysi pussillinen tuoretta pinaattia, josta olin vähän aikaa sitten laittanut vain muutaman lehden munakkaan päälle. Koska ruokaa ei saa haaskata, halusin kokeilla tehdä herkkuruokaani tällä kertaa tuoreesta pinaatista, sillä aikaisemmin olen oikaissut käyttämällä pakastepinaattia.
Enää en taida oikaista, sillä tuoreessa pinaatissa on, no, tuoreempi maku kuin pakastetussa, joka on jopa hieman tunkkaista. Kun täydentää pinaattikeittoa vaikka raejuustolla tai keitetyllä munalla (tai kahdella), saa mukavan keveän lounaan. Tämän voimin kelpaa mennä auringonpaisteeseen kävelemään.

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista (3 annosta)

250 g tuoretta pinaattia
25 g voita
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2-3 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria
suolaa
jauhettua muskottia

lisäksi raejuustoa / keitettyjä kananmunia

Poista pinaatista kovat kannat, huuhtele huolellisesti. Silppua terävällä veitsellä hienoksi, mutta huomioi että pinaatti kyllä kutistuu ja pehmenee huomattavasti.
Sulata voi kattilassa, lisää pinaatti ja anna pehmetä. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio, maitotilkkaan sekoitettu vehnäjauho ja anna poreilla hiljalleen 10 minuuttia kannen alla. Varo polttamasta pohjaan.
Lisää loput maidot hiljalleen kunnes keitto on sopivan paksuista. Mausta ja tarjoile haluamasi lisukkeiden kera.

Vinkkejä:
- Kannattaa kokeilla joskus ostaa kokonaisia muskottipähkinöitä ja raastaa terävällä raastimella tuoretta muskotinkuorta keittoon, ai että...

7 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Tuoreesta pinaatista saa muuten aivan ihanaa pastakastiketta creme fraichen kanssa. Valkosipulia ja pippuria mausteeksi. Terveisin ja hyvää kevättä toivotellen Riikka

SM kirjoitti...

Nyt täytyy myöntää, että tunnen oloni hivenen tyhmäksi! Eipä ole nimittäin koskaan käynyt mielessäkään tehdä pinaattikeittoa tuoreesta pinaatista... Tähän saattaa vaikuttaa se, että pinaattikeitto ei välttämättä kuulu suosikkiruokiini - mutta siihen taas saattaa vaikuttaa tuo nimenomainen "tunkkainen" maku. Tuore pinaatti sekoitettuna pannulla öljyn ja valkosipulin kanssa kun on yksi lempparihöysteistäni esim kalan kanssa. Kiitos kun avarsit maailmaani, täytyypä ehkä kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Tein ensimmäistä kertaa pinaattikeittoa ja hyvää oli. Kiitos reseptistä :)

Hayley kirjoitti...

Todella houkuttelevan näköistä! Pinaattikeitto on kyllä aina hyvää, mutta tuoreista lehdistä valmistettuna päästään ihan gourmettasolle... :) Ja mitä mainioin kevätruoka myös!

Essi J kirjoitti...

Miksi niin monet vihaavat tätä jumalten ruokaa? =D Oikeesti nam! Minä myöskään en ole vielä kokeillut tuorepinaattia keitossa, mutta kerta se on ensimmäinenkin! :>

anskusiili kirjoitti...

Riikalle kiitoksia vinkistä, kuulostaa jumalaiselta.
SM: Tämäkin oli eka keittoni tuoreesta pinaatista, ajatella. Suosittelen kokeilemaan, makua tulee ihanasti voissa paistsmisesta tähänkin.
Anonyymi: Jes, kiva kuulla!
Hayley: Mielestäni tämä keitto oli melkein luontasntyöntävän näköistä, mutta ai että mikä maku!
Drägonflai: Niinpä, ei voi ymmärtää mitä sitä ihmiset vapaaehtoisesti menettävätkään. :D

Hayley kirjoitti...

Mitä ihmettä! :D Luotaantyöntävän näköinen??? No, tämä se vain osoittaa, että kauneus on katsojan silmässä, mikä miellyttää yhtä ei toiselle kolahdakaan. Minun silmääni rouhea pinaattisuus lupaa hyvää ja siksi houkuttelee. :)