perjantai 8. maaliskuuta 2013

Passionhedelmäjuustokakku


Olen ennenkin tehnyt passionhedelmistä juustokakun, ohje täällä, mutta tällä kertaa tein paistetun juustokakun sijasta hyydykekakun pikkusiskoni 22-vuotisjuhliin. Olin jo hetken nähnyt mielessäni kuvan juustokakusta, jossa on päällä kaunis passionhedelmäkiille, joten ei auttanut muuta kuin lähteä toteuttamaan visiota.

Passionhedelmäjuustokakku

Pohja:
10 Digestive-keksiä
55 g voita

Täyte:
130 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
3-4 passionhedelmää
1 rkl vettä
4 liivatelehteä

Kiille:
5 passionhedelmää
1 hedelmäpiltti
1 rkl vettä
2 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi, yhdistä. Painele n. 20-24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voit käyttää vuoan pohjalla leivinpaperia, näin kakun siirteleminen on helpompaa. Laita kylmään jähmettymään.
Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä.
Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään.
Vaahdota valkosuklaa ja pehmennä tuorejuustoa lusikan avulla. Yhdistä tuorejuusto vaniljavaahtoon, lisää myös valkosuklaa.
Puolita 3-4 passionhedelmää ja lusikoi täyte siivilään, painele mehu siivilän läpi. Lisää mehuun vesi ja kuumenna mikrossa n. 30 sekuntia melkein kiehuvan kuumaksi.
Purista liivatteista ylimääräinen mehu ja sekoita kuuman mehun joukkoon yksi kerrallaan. Kaada liivatemehu täytteen joukkoon ohuena nauhana, sekoita.
Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä kylmässä vähintään kaksi tuntia.
Laita ennen kiilteen valmistamista loput 2 liivatelehteä kylmään veteen.
Puolita kiillettä varten passionhedelmät, ota tällä kertaa koko hedelmän mehu ja hedelmäliha talteen. Sekoita passionhedelmän joukkoon hedelmäpiltti.
Kuumenna vesi mikrossa ja lisää liivatelehdet. Yhdistä passionhedelmään ja pilttiin, kaada kiille jähmettyneen täytteen päälle.
Anna hyytyä vähintään tunnin ajan, mielellään yön yli.

Vinkkejä:
- Passionhedelmien koko luonnollisesti vaihtelee, itselläni oli tällä kertaa aika isoja hedelmiä, joiden mukaan tein ohjeiden määrät. Hedelmää minulla oli yhteensä 380 grammaa, kuorineen kaikkineen.

13 kommenttia :

Kirsi / Tekila kirjoitti...

Tämä on kyllä äärimmäisen hyvää kakkua! Tuota passionia saa pyreenä (ilman siemeniä) tukuista. Eikä maksa oikeastaan mitään! Suosittelen joskus testaamaan niinkin, niin saa kirkkaan kiilteen. Tosin passionin siemenet ovat kyllä nättejä :)

Maija - Köökistä kajahtaa kirjoitti...

Todella kaunis kakku! Aina haikailen juuri passionhedelmäjälkkäreiden perään, mutten ole kuitenkaan koskaan itse valmistanut sellaisia, hassua! :)

Hoo kirjoitti...

Aaa, näyttää ihanalta!! Just puhuin eilen kaverin kanssa, että jotain juustokakkua pitäisi pian tehdä:).

anskusiili kirjoitti...

Kirsi: Olenkin netissä nähnyt ohjeissa tuota siemenetöntä pyreetä, mutta itse en ole sellaiseen törmännyt. Harmi kun ei ole tukkukorttia!

Maija: Kiitoksia! : ) Kannattaa ehdottomasti kokeilla, passionissa on niin vinkeän eksoottinen ja kirpsakka maku, että se sopii kaiken kermaisen seuraksi ihanasti.

Hoo: Hehee, olisipa itsekin päässyt valmiina maistamaan. : D Kokeile tätä!

Henskis kirjoitti...

Iiiih, tätä on pakko kokeilla joskus! :) Passion on kyllä niin hyvää, että tän kakun on pakko olla ihan superhyvää! ;)

Homsantuu kirjoitti...

Täällä taas pitkästä aikaa ja ah ja voih, miten ihania ohjeita testattavaksi! Eikä ole mitään paineita, etteikö tulisi hyvää, sillä tiedän, että sinun ohjeillasi onnistuu aina. Edelleen suosikki :)

illi kirjoitti...

Toi näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta, että pakko varmaan kokeilla lähitulevaisuudessa! :)

anskusiili kirjoitti...

Henskis: Niinpä, itse olen vähän myöhäisherännäinen passionhedelmän kanssa, mutta olen nyt viimeistään hurahtanut. : )

Homsantuu: Voi kiitos ihanista sanoista. <3

illi: Leipomisintoja!

PassionLeivos kirjoitti...

Kylläpäs näyttää maukkaalta! Ja varmasti sitä olikin kun passionhetelmästä on kyse.. ;D

Ani kirjoitti...

aivan ihana herkkublogi sulla :)

anskusiili kirjoitti...

PassionLeivos: Aivan. : D Passion on kyllä herkkua.

Ani: Voi kiitän!

Anonyymi kirjoitti...

Osaatko sanoa kuinka monelle hengelle tästä kakusta riittäisi? :) -J

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Heippa! Tämä ei ole mikään aivan jättikokoinen, joten sanoisin että noin 6–8:lle hengelle. : )