perjantai 1. maaliskuuta 2013

Cheddar-suolakeksit


Olen jo kauan pitänyt tallessa tätä ohjetta ja vihdoinkin sain aikaiseksi kokeilla näitä. Kekseihin tulee vain cheddaria (mielellään vahvaa), voita, jauhoja ja suolaa. Ei muuta. Lopputulos on ihana, kuin hienostunut versio juustonaksuista! Teen näitä varmasti ensi kerralla kun on jokin illanvietto tiedossa.
Käytä juustoissa kovaa cheddar-juustoa, ei sulatejuustocheddaria. Aitoa tavaraa saat ainakin juustotiskiltä. Puolitin muuten itse määrät alkuperäisestä ohjeesta, mutta voit tuplata määrät mikäli esimerkiksi kestitset montaa ihmistä.

Cheddar-suolakeksit (n. 40 kpl)

30 g voita
115 g cheddar-juustoa
1,2 dl vehnäjauhoja
1 rkl jääkylmää vettä
(ripaus suolaa, ei välttämättä tarvitse)

Raasta juusto karkeasti, lisää joukkoon kuutioitu voi ja halutessasi suola, oma cheddarini oli niin suolaista ettei tarvinnut. Vatkaa vatkaimella kunnes aineet ovat yhdistyneet kunnolla.
Lisää sitten vehnäjauhot vähän kerrallaan sekoitellen, lopuksi vesi. Rutista taikinasta pallo ja litistä se levyksi. Kääräise tuorekelmuun ja laita jääkaappiin n. 30 minuutiksi tai pakastimeen n. vartiksi.
Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Kauli kylmä taikina kevyesti jauhotetulla alustalla ohueksi. Leikkaa taikinasta keksejä haluamasi muotoisella muotilla (itse käytin terästyllaa), nosta uuninpellille. Voit painella puutikulla kekseihin reikiä ennen paistamista.
Paista n. 10 minuuttia, mutta tarkkaile keksejä koko ajan. Rasvaiset keksit voivat äkkiä muuttua kullanruskeista palaneiksi.

Vinkkejä:
- Kannattaa laittaa keksit ennen uuniin laittamista hetkeksi kylmään, jolloin keksit pitävät muotonsa paiston aikana paljon paremmin.

9 kommenttia :

AnnaMursu kirjoitti...

iPhone kuolassa. Kiitos!

Maria kirjoitti...

ai vitsi! Näitä täytyy kokeilla!

Soppasirkus kirjoitti...

Nam! Tulee tehdyksi!

maija kirjoitti...

Jam, mahtava idea :)

JenniKaroliina kirjoitti...

Onpa söpöjä pikkukeksejä! Ja resepti kuullostaa herkulliselta. Yleensä yksinkertainen on parasta :)

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Ompa ihana idea! Tämä ohje täytyy laittaa muistiin, kiitos : ))

herkkujajaneulehuveja kirjoitti...

Vau, näitä on ihan pakko kokeilla!! Rakastan cheddaria ja myös keksien leipomista. Tosi hyvä tämä sinun blogi muutenkin myös. :)

anskusiili kirjoitti...

Anna: Arvaa olitko mielessä kun tein näitä. ; ) Juustonaksuja.....

Maria, Soppasirkus, maija, JenniKaroliina, Tintsu, herkkujajaneulehuveja: Hyviä leipomushetkiä teille, tulkaa kertomaan miten kävi jos leivoitte keksejä: ))

Anonyymi kirjoitti...

pakko tulla kertomaan, löysin äskettäin ihanan blogisi ja tämän herkku reseptin. tein tänään näitä ja vau, nämä vei kielen suusta kerrassaan :D kiitos ihanasta reseptistä. en ole kauhea keksien ystävä joten en keksejä normaalisti leipoile mutta tämä oli pakko kokeilla.. cheddar juusto + keksi= ei voi olla muuta kuin hyvää <3 ihania myös muut reseptisi, moni on kokeilun arvoinen! :)
T:janskuliini ;)