maanantai 28. toukokuuta 2012

Mustikkakerroskiisseli

Onneksi minunkin vapaapäiville osui hyviä ilmoja, ja olen saanut nauttia aimoannoksen jäätelöä, aurinkoa ja ulkona syötyä herkkuruokaa. Tämä päivä kului rennoissa merkeissä kesälukemisen, siivoilun ja parvekkeella löhöilyn parissa. Tein vapaapäivän kunniaksi helppoa herkkua parvekkeella nautittavaksi, ohjeen löysin Yhteishyvän viime kesän numerosta. Tätä ennen olen tainnut tehdä kiisseliä viimeksi yläasteen kotitaloustunneilla...

Mustikkakerroskiisseli (4 reilua annosta)

Vaniljakiisseli:
5 dl maitoa
1 kananmunan keltuainen
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria/vaniljauutetta

Mustikkakiisseli:
4 dl vettä
200 g mustikoita
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja + 3 rkl vettä

Valmista ensin vaniljakiisseli. Mittaa kattilaan maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kiehauta varovaisesti ja anna saostua. Nosta kattila liedeltä ja lisää vanilja. Anna jäähtyä.
Kiehauta toisessa kattilassa vesi, mustikat ja sokeri. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Sekoita kulhossa perunajauhot kylmän veden kanssa. Ota kattila liedeltä ja valuta perunajauhoseos kattilaan ohuena nauhana samalla sekoittaen. Laita takaisin liedelle ja anna porista parin sekunnin ajan. Jäähdytä.
Kokoa annosmaljoihin laittamalla pohjalle ensin vaniljakiisseliä, sitten mustikkakiisseliä. Nauti kylmänä.

Vinkkejä:
-Älä sekoita kiisseliä enää saostumisen jälkeen, kiisselistä tulee helposti sitkeää.
-Ripottele mustikkakiisselin päälle sokeria kun annat kiisselin jäähtyä. Näin pinnalle ei muodostu kalvoa.

2 kommenttia :

Päivi / Kokkeillaan kirjoitti...

Ai että tämä oli varmasti hyvää! Minä olen tehnyt kerroskiisselin värikkään osan karviais- tai puolukkamehusta, molemmat sopivat siihen tarkoitukseen erinomaisesti. Seuraavana kerrosvuorossa mustikka! Niitä pitää vain ensin hommata...

anskusiili kirjoitti...

Kotiharmi: Raparperi kuulostaa ihanalta ja varsin ajankohtaiselta. : ) Pidän mielessä...