sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kikherne-omenacurry



Kauheasti en ole häärinyt keittiössä, koska yliopistolla lukuvuosi vetelee viimeisiään ja tentit plus parit esseet pitäisi vielä rutistaa. Haluan vain jakaa kanssanne täydellisen kiireisen ajan lounasreseptin, jonka näin ensimmäisen kerran Martha Stewartin sivustolla. Ruoka on täydellistä tämänhetkiseen tilanteeseeni: halpaa, terveellistä, ravitsevaa sekä ennen kaikkea nopeasti valmistuvaa. Vaikka syönkin paljon herkkuja ja leivoksia, tykkään mahdollisimman terveellisestä ruoasta, joka tukee liikuntaharrastusta ja antaa energiaa arkeen. Suosittelen kokeilemaan! (Ohjetta on hieman muunneltu.)  

Kikherne-omenacurry (4 annosta)

1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl curryjauhetta
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tlk hyvälaatuista tomaattisäilykettä (esim. Mutin kirsikkatomaatit ovat hyviä!)
1 tlk kikherneitä
1 iso omena, esim. Golden Delicious
loraus sitruunan mehua
suolaa
1 dl maustamatonta jogurttia

Kuumenna öljy kattilassa, anna curryn paistua hetken öljyssä. Leikkaa sipuli rouheiksi suikaleiksi, silppua valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Lisää kattilaan ja kuullota parin minuutin ajan. Leikkaa omenat kuutioiksi ja lisää ne kattilaan tomaatin ja kikherneiden kera. Anna porista kannen alla hiljalleen puolisen tuntia, lisää suolaa maun mukaan ja mausta vielä sitruunalla ja maustamattomalla jogurtilla.

Vinkkejä:
-Jos käyttää useinkin kikherneitä, kannattaa ostaa niitä kuivatettuina, jolloin säästää rahaa eikä tule turhaa metalli- tai kartonkijätettä. Kuivatettuja kikherneitä liotetaan yön yli reilussa vedessä ja ylimääräinen vesi valutetaan pois ennen ruoanlaittoa.

3 kommenttia :

Hanna kirjoitti...

Kikherneet on vaarallisia... niihin muodostuu addiktio. Otan tämän reseptin ylös ja testaan ehkä jo tämän viikon aikana. Kuulostaa niin mainiolta :)

Tuuli kirjoitti...

En yleensä tykkää kikherneistä, mutta tämä resepti kuulostaa niin hyvältä (ja helpolta!), että voisin sen avulla yrittää opetella niitä kokkailemaan :)

anskusiili kirjoitti...

Hanna: Totta, aluksi en välittänyt kikherneistä erityisemmin, mutta nykyään voisin syödä niitä ihan vaikka napostelumielessä. Toivottavasti tykkäät sinäkin tästä. : )

Tuuli: Kannattaa rohkeasti kokeilla, kikherneistä vaan jotenkin oppii tykkäämään!