tiistai 14. helmikuuta 2012

Red Velvet Cupcakes

Hupsista, en tainnutkaan olla ainut, joka teki ystävänpäivän kunniaksi muffineita tai kuppikakkuja, kuinka yllättävää...

Leivoin kuitenkin Red Velvet -kuppikakkuja, tai suomalaisittain sametinpunaisia muffineita. Muffinit ja kuppikakuthan valmistetaan eri tavalla, mutta esimerkiksi minun Muffinsikirjassani myös kuppikakuista puhutaan muffini-nimikkeellä. Sekavaa, mutta toimivaa suomennosta vielä odotellaan...
Ymmärtääkseni näitä leivotaan Yhdysvalloissa Valentine's Dayn kunniaksi, ja kun ystävänpäivä oback continuous with the frontn lähinnä amerikkalaisten juttu, ajattelin kunnioittaa heidän perinteitään. Olisin halunnut omistani hieman tummemmanpunaisia, mutta minun punainen pastavärini taittaa hieman pinkkiin. Oikein tummanpunaista pastaväriä saa suositella!

(Ohje on otettu Muffinsikirjasta)

Sametinpunaiset muffinsit (Red Velvet Cupcakes) (12 kpl)

    Taikina:
    3 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
    1 tl leivinsoodaa
    1 rkl kaakaojauhetta
    1/2 tl suolaa
    1 tl vaniljasokeria
    2 munaa
    3 1/2 dl sokeria
    1 dl rapsiöljyä
    2 1/2 dl piimää
    1 rkl valkoviinietikkaa
    1-2 rkl punaista elintarvikeväriä (pastaväriä tarvitsee vähemmän)

    Kuorrutus:
    200 g tuorejuustoa
    2 dl tomusokeria


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola. Vaahdota toisessa kulhossa munat sokerin kanssa kuohkeaksi, lisää piimä, öljy ja valkoviinietikka. Kääntele lopuksi joukkoon haluttu määrä punaista väriä. Sekoita jauhoseos vaahdon joukkoon ja kaada taikina 12-koloiseen muffinivuokaan, käytä paperisia muffinivuokia koloissa. Jätä taikinalle noin sentti kohoamisvaraa, enempää ei tarvitse. Paista uunissa 20-25 minuutin ajan, anna jäähtyä.
Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri tuorejuustoon, pursota tai sivele jäähtyneiden leivosten päälle. Koristele haluamallasi tavalla.

Vinkkejä:
-Jos kammoat elintarvikevärejä, saat varmasti kauniin värin myös punajuurella. Raasta punajuuresta hienoa raastetta ja purista raasteesta mehu talteen, käytä elintarvikevärin tavoin.





3 kommenttia :

Rosa kirjoitti...

Oih kuin ihanan näköisiä ja varmasti herkullisia. Tämä alkanut muffini ja muu leivontainnostus sai taas hurjasti vettä myllyyn :D

Anonyymi kirjoitti...

Minikakku? Pikkukakku? Kompaktikakku? :D Ei sillä, muffinikin on minusta aika kehno sana sopiakseen suomeen.

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Muffiniin olen jo tottunut. : D Kuppikakkuun tuskin totun koskaan, mutta pikkukakku kuulostaa kivalta!