sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Belgialaiset appelsiinivohvelit

Sain taas testattua Vielä yksi pala -kirjastani taas uuden ohjeen, joka osoittautui parhaaksi vohvelireseptiksi ikinä! Minulla on belgialainen vohvelirauta, jolla olen kuitenkin tehnyt aina perinteisiä vohveleita, mutta tällä kertaa kokeilin belgialaista vohveliohjetta. Niiden salaisuus on kuohkeutta antava valkuaisvaahto, suosittelen kokeilemaan vaikka ihan tavallisella vohveliraudalla!
Ohjeen pohjana käytin Vielä yksi pala -kirjan belgialaisten vohveleiden perusohjetta, mutta lisäsin joukkoon hieman appelsiinin makua.

Belgialaiset appelsiinivohvelit (4 isoa vohvelia)

    2 munaa
    125 g voita
    2 1/2 dl maitoa
    2 dl vettä
    12 g (n. 1/4 palaa) tuorehiivaa
    1/2 tl suolaa
    3/4 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria
    1 appelsiinin raastettu kuori
    loraus appelsiinin mehua
    6 3/4 dl vehnäjauhoja

    voita paistamiseen


Erota munien keltuaiset ja valkuaiset erilleen.
Sulata voi kulhossa, sekoita siihen maito ja vesi, lämmitä seos noin kädenlämpöiseksi. Murenna hiivanpalanen joukkoon ja sekoita. Lisää keltuaiset, suola, sokeri, vaniljasokeri, appelsiinin kuori ja appelsiinin mehu. Sekoita joukkoon myös jauhot, vatkaa sileäksi taikinaksi.
Vatkaa valkuaiset eri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi, kääntele varoen taikinaan. Anna taikinan levätä n. 20 minuuttia ja lämmitä vohvelirauta. Voitele rauta voilla ja paista vohveleita, noin 3-5 minuuttia per vohveli. Tarjoile tomusokerin, appelsiinilohkojen ja vaikka kermavaahdon kanssa.

Vinkkejä:
-Ohje kannattaa puolittaa, en tiedä mitä alkuperäisen ohjeen "4 isoa vohelia" tarkoittaa, koska minulla tuli puolitetulla ohjeella 6 vohvelia!

5 kommenttia :

Kardemumma kirjoitti...

Oih! Minä rrrrrakastan belgialaisia vohveleita. Ne on jotain kertakaikkiaan taivaallista. <3 Ja ehdottomasti juuri sellaisia, joiden takina kohotetaan hiivalla. Tuleeko noista semmosia reippaasti jämäkämpiä kuin perussuomivohveleista? Ja mistä ihmeestä olet saanut hommattua tuollaisen neliskanttisen vohveliraudan, kun minen ole löytänyt vaikka olen hakenut?

Homsantuu kirjoitti...

Hei nyt tää tarttis apua! Kysymys koskee Mississippi Mud Pie -suklaakakkua, joka ohje löytyy viime muoden tammikuulta. Täytteeseen käsketään laittaa kevytkermaa, niin kuuluuko kerma vatkata vai laittaa sellaisenaan? Puoliso täyttää pyöreitä ja tämä herkku taitaisi olla napakymppi :)

anskusiili kirjoitti...

Kardemumma: Noista tuli nimenomaan todella jämäköitä ja rapsakoita, tykkäsin ihan kauheasti! : ) Taikinan tekeminen tuottaa ihan vähän enemmän vaivaa kuin perusvohveleita tehdessä, mutta ei haittaa yhtään. Minulla on OBH Nordican 3 in 1 -voileipägrilli, jonka mukana tuli belgialaisten vohveleiden raudat ja parilaraudat mukana.

anskusiili kirjoitti...

Homsantuu: Hyvä kun kysyit, eli kermaaa ei vatkata. : ) En muuten edes tiedä, miksi ohjeessa käsketään käyttämään kevytkermaa, mutta tein kuin alkuperäisessä ohjeessa lukee.

Terhi/Puikolta pudonnut kirjoitti...

Aivan ihana blogi! Löysin vaikka kuinka monta kokeiluun menevää reseptiä! :DD

http://tinkerbell-thoughtsofmylife.blogspot.com/