torstai 15. joulukuuta 2011

Vadelmamarmeladit

Löysin Pullahiiren leivontanurkasta todella helpolta vaikuttavan marmeladiohjeen ja ilahduin kovasti siitä, ettei ohjeessa lue agar-agaria. Olen tekemässä marmeladeja pienen satsin joululahjaksi enkä halua ostaa kaappiini (enempää) mitään turhia elintarvikkeita, joita käytän kerran kymmenessä vuodessa. Tähän ohjeeseen käytetään hillo-marmeladisokeria, jonka pakkauskoko on näppärän pieni ja kuluu kokonaan yhteen marmeladisatsiin.

Täytyy myöntää, että onnistuin marmeladeissa vasta toisella kerralla. Ensimmäisellä keittämiskerralla olin yksinkertaisesti liian huolimaton - annoin seoksen porista pannulla liian kuumalla, ja sokeri pääsi paakkuuntumaan paikoittain. Toisella kertaa marmeladit kuitenkin onnistuivat täydellisesti!

Vadelmamarmeladit (20-25 palaa)

    5 dl (250 g) pakastevadelmia
    1 1/2 dl vettä
    3 1/2 dl hillo-marmeladisokeria
    pinnalle erikoishienoa sokeria tai tomusokeria

Mittaa kattilaan vesi ja vadelmat. Kiehauta ja kaada siivilään, painele seoksesta siemenet pois. Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Anna kiehua kevyesti n. 15 minuutin ajan. Kaada seos kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle pieneen, noin 10x15-senttiseen rasiaan. Laita kylmään hyytymään. Nosta hyytynyt marmeladi rasiasta ja leikkaa paloiksi. Kierittele sokerissa.

Vinkkejä:
-Varo tekemästä kuin minä ensimmäisellä kerralla, eli sekoittele seosta keittämisen aikana reunoja myöten, ettei sokeri pala tai paakkuunnu.
-Säilytä marmeladia huoneenlämmössä.

8 kommenttia :

Hoo kirjoitti...

Voi onko teillä tommonen ihana valkoinen joulukuusi:)?

anskusiili kirjoitti...

Hoo: Joo, sellainen ihan mini pöytämalli. : D

Tua kirjoitti...

Ihanan makeita makeisia tuli! :> Mulle kuitenkin kävi niin, että ne hieman "sulivat" huoneenlämmössä: palaset pysyivät suunnilleen koossa, mutta päästivät kuitenkin nestettä aika paljon rasian pohjalle... Osaatko arvella mistä moinen voisi johtua?

anskusiili kirjoitti...

Tua: Höh, en osaa valitettavasti sanoa! Itselläni nuo ovat olleet jo viikon tuossa huoneenlämmössä eivätkä ole miksikään muuttuneet. Nestettä lähtee ainakin jos laittaa jääkaappiin, mutta hassua että sinulla käy huoneenlämmössäkin noin. : (

Anonyymi kirjoitti...

Miksiköhän marmeladeistani tuli kovia, ihan kuin jotain vadelma toffeeta? :o olisi kiva onnistua tekemään näitä!

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Höh, kuulostaa siltä että olet keittänyt liian kauan tai liian kovalla teholla! Kokeile uudestaan ja pidä poreilu aivan maltillisena. :)

Anonyymi kirjoitti...

Voiko näitä tehdä niin,että korvaa vadelmat valmiilla mehulla?

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: En uskalla luvata, että onnistuu, koska mehu on laihempaa kuin tämän ohjeen neste. Voithan kokeilla pienemmällä määrällä, miten käy. : )