keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Toscapalat

Välillä tulee nostalginen olo ja alkaa tehdä mieli maailman perinteisimpiä leivonnaisia, kuten lusikkaleipiä, tiikerikakkua, korvapuusteja tai kaurakeksejä. Mielestäni toscapalat kuuluvat samaan ryhmään edellä mainittujen kanssa, tai ainakin niitä leivottiin muinoin kotitaloustunneilla. Ohje on Valion, kotitalouskirjaa ei ole enää tallessa.

Toscapalat (24 palaa)

    Pohja:
    4 munaa
    3 dl sokeria
    5 dl vehnäjauhoja
    1 rkl leivinjauhetta
    200 g voita

    Kuorrutus:
    100 g voita
    5 dl (150 g) mantelilastuja
    2 dl sokeria
    1 dl kuohukermaa
    2 rkl vehnäjauhoja


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sulata pohjan voi mikrossa, laita sivuun jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet vaahtoon varovaisesti käännellen, sekoita joukkoon myös kerma ja jäähtynyt voisula. Kaada taikina uuninpellin päälle ja paista n. 12 minuutin ajan.
Valmista pohjan kypsyessä kuorrutus sekoittamalla kaikki aineet kattilassa ja kiehauta.
Ota pohja uunista ja anna jäähtyä hieman, kaada kuorrutus päälle ja paista vielä n. 14 minuutin ajan, kunnes pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Vinkkejä:
-Pohjaa valmistaessa munien on hyvä olla huoneenlämpöisiä, silloin ne muodostavat hyvän vaahdon.

4 kommenttia :

Katarina kirjoitti...

Toscapalat ovat niin hyviä!

Marjis kirjoitti...

Ihania. Pitäisi pitkästä aikaa tehdä näitäkin :P

Maria B kirjoitti...

Niin tota.. mihin se kerma nyt tulikaan? :) Aineissa se on kuorrutuksessa, mutta ohjeessa se lisätään pohjaan.. Muuten ihan jees, mutta kun oon tekemässä tätä just nyt.. Vertailen eri ohjeita, ja välillä kermaa tulee pohjaan ja välillä kuorrutukseen, muttei koskaan oikein näin paljon.. Mietin, että mitä se tekee, jos lisään väärään paikkaa. Pohjassa on kyllä jo aika paljon voitakin, että kerma tuntuu jotenkin paljolta.

Maria B kirjoitti...

ah, selkis.. Hain Valion alkuperäisen ohjeen. Tulee kumpaankin :)