sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kirsikkatorttu

Kesässä parasta antia ovat kirsikat, ehdottomasti. En halunnut haaskata vuoden ensimmäisiä kirsikoita kypsentämällä niitä, joten sovelsin Martha Stewartin hyvin yksinkertaista torttureseptiä, jossa kirsikat vain ripotellaan päälle.

Kirsikkatorttu

    Pohja:
    175 g Digestivejä
    80 g voita

    Täyte:
    200 g Philadelphia-tuorejuustoa
    1/2 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    2 dl kuohukermaa
    500 g kirsikoita


Valmista se ainainen Digestive-pohja murskaamalla digestivet, sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele murska n. 24-senttiseen piirakkavuokaan, mieluiten irtopohjaiseen, jolloin voit vuorata pohjan leivinpaperilla.
Pehmennä tuorejuustoa vatkaamalla sitä sokerin ja vaniljasokerin kanssa. Lisää joukkoon kuohukerma ja jatka vatkaamista, kunnes täyte on kuohkeaa. Kaada täyte vuokaan, ripottele päälle puolitetut kirsikat, joista kivet on poistettu. Anna asettua jääkaapissa parin tunnin ajan.

Vinkkejä:
-Digestivet on mielestäni helpoin murskata pakastepussissa kaulimen avulla.
-Alkuperäisessä ohjeessa kirsikoiden päälle sivellään vielä kiille. Valmista nopea kiille lämmittämällä mikrossa 1 rkl vadelmahilloa ja 1 tl vettä melkein kiehumispisteeseen.

4 kommenttia :

Katiskatar kirjoitti...

Tosi näpsäkkä ohje vaikka mökkiolosuhteisiin jos ei ole uunia käytössä... Tai vaikka vain kuumalla kelillä kun ei viitsi kamalasti enää uunilla tuottaa lisää lämpöä kämppään :) Tämä ohje täytyy pistää muistiin.

M kirjoitti...

Yhdyn täysin edelliseen kommenttiin! Tosi namin näköinen ja helppo ohje, menee kyllä kokeiluun!

anskusiili kirjoitti...

Katiskatar & M: Alkuperäisessä ohjeessa jostakin syystä käsketään paistaa keksipohjaa uunissa, mutta mielestäni se on ihan turhaa. Uunittomia reseptejä ei ole koskaan liikaa. : )

Henskis kirjoitti...

Vaikuttaa kyllä helpolta, mutta silti tosi herkulliselta reseptiltä. Tämä menee kokeiluun! :>