torstai 5. toukokuuta 2011

Marengit

Tein tänään marengit valmiiksi äitienpäivän kakkua varten, osa tulee koristeeksi päälle ja osa murskataan täytteen sekaan. Marenkien valmistaminen sujuu varmasti vähemmänkin kokeneelta kokilta, ja nätisti pursotetut marengit sopisivat hyvin myös ylioppilasjuhliin tarjoiltaviksi. Itse tein pikkuannoksen omiin tarpeisiini, tämän määrän voi helposti kaksin- tai kolminkertaistaa.

Marengit (n. 16 kpl)

    1 munanvalkuainen
    n. 0,8 dl sokeria
    (tippa pastaväriä)


Ota valkuainen ajoissa huoneenlämpöön.
Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen. Vatkaa valkuaista ensin pienellä teholla ja sitten kovemmalla, kunnes vaahto on kuohkeaa ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Ala lisätä sokeria vähän kerrallaan samalla vatkaten. Marenki on valmiina kiiltävää, lumenvalkoista ja hieman tönkköä. Lisää pastaväriä veitsenkärjellä valmiiseen marenkiin, sekoita väri joukkoon.
Pursota marengit pienellä kohoamisvaralla leivinpaperille, paista uunissa n. 50 minuutin ajan. Anna marenkien jäähtyä ja säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Vinkkejä:
-Marenkia valmistaessa kulhojen ja välineiden pitää olla kuivia ja puhtaita!
-Jos säilytät marenkia monen päivän ajan, voit laittaa säilytysrasiaan pari palaa sokeria imemään kosteutta, etteivät marengit vetisty.

1 kommentti :

AnnaMursu kirjoitti...

marenkia omnomnnnomomo<3 Olisinpa sun äiti=)